AfterDawn: IT-alan uutiset

Yhdysvallat tilaa tuhansia nano-koptereita sotilailleen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.2.2019 11:35 Kommentteja (1)

Yhdysvallat tilaa tuhansia nano-koptereita sotilailleen

Yhdysvaltojen asevoimat on tilannut lämpökameroistaan parhaiten tunnetulta FLIRiltä lähes 40 miljoonan dollarin edestä nano-kokoluokan UAV-lennokeita. Kämmenelle mahtuvien miehittämättömien lennokkien avulla sotilaat saavat tilannekuvaa ilmasta käsin haluamastaan paikasta.
Black Hornet -nimiset nano-kokoiset kopterit pystyvät lentämään yhdellä latauksella parhaimmillaan noin kahden kilometrin matkan ja yksi lataus tuottaa niille käyttöaikaa 25 minuutin edestä. Huippunopeus kopterilla on noin 21 kilometriä tunnissa. Kopterilla voidaan ottaa HD-tasoisia still-kuvia sekä välittämään live-videota. Kopterilla on kokoa noin 17 senttimetriä ja painoa vain 33 grammaa, joten se on hyvin huomaamaton.

Alla olevalla videolla testataan Black Hornetia käytännössä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

118.2.2019 17:56

Kuinkahan kallis diili?

Ehkä Kiinasta olisi saanut paljon halvemmalla ;)


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto