AfterDawn: IT-alan uutiset

Sähköpotkulaudat Helsingin kaduille lumien sulattua

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 11.2.2019 14:06

Sähköpotkulaudat Helsingin kaduille lumien sulattua Suomalainen startup-yritys Hoop tuo maailmalla yleistyneet sähköpotkulaudat Helsingin kaduille ensi keväänä.
Mobiilisovelluksen kautta toimivan palvelun luvataan olevan käyttäjälle helppo ja edullinen: 0,15 euroa minuutilta. Lisäksi kuluttajat säästävät rahaa ja saavat etuja Hoopin yhteistyökumppaneilta parkkeeraamalla skootterit kaupungin ja asukkaiden näkökulmasta hyväksi havaittuihin sijainteihin. Hoopin työntekijät keräävät muualle jätetyt potkulaudat ja toimittavat ne parkkipaikkoihin, joissa ne ovat helposti kuluttajien saatavilla. Potkulauta avataan ja lukitaan puhelimeen asennettavalla Hoop-sovelluksella. Potkulaudan maksiminopeus on 25 km/h ja niillä ajetaan pääsääntöisesti pyöräteillä. Kypärä ei ole pakollinen, mutta se on suositeltava.

-Käytännössä Hoopin sähköpotkulaudat toimivat julkisen liikenteen jatkeena ja tarjoavat näin ollen kuluttajille hauskan, kätevän ja ympäristöystävällisen tavan liikkua paikasta toiseen. Sähköskootteri on päästötön, kertoo Hoopin toimitusjohtaja Jerry Jalava.
Käytännössä sähköpotkulauta on liikkumisväline niin sanotulle "viimeiselle kilometrille" eli esimerkiksi juna-asemalta töihin tai kotiin. Yrityksen suunnitelmissa on laajentaa toimintaa myös muihin suomalaiskaupunkeihin myöhemmin.

Maailmalla sähköpotkulaudat ovat jo tuttu näky monessa suurkaupungissa, etenkin Amerikassa. Esimerkiksi kyydinvälityspalvelu Uber hyppäsi mukaan sähköpotkulautabisnekseen viime lokakuussa julkaisemalla palvelunsa Kaliforniassa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto