AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook sai kovan nootin Saksasta – Tiedonjako laitettava ruotuun

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 8.2.2019 09:58

Facebook sai kovan nootin Saksasta – Tiedonjako laitettava ruotuun Saksan kilpailuviranomainen on vaatinut Facebookia rajoittamaan tiedonjakoa sen omistamien palveluiden välillä. Käytännössä rajoitukset koskevat Facebookin, WhatsAppin ja Instagramin välistä tiedonvaihtoa.
Kilpailuviranomaisen selvityksessä tuli ilmi, että Facebook kerää tietoa sen palveluiden käyttäjistä ja jakaa tietoa palveluiden välillä huomattavan paljon. Viranomaisen mukaan käyttäjät eivät ole myöskään käytännössä tietoisia millä tavoin heistä kerättyjä tietoja hyödynnetään. Kilpailuviranomaisen mukaan Facebookin pyydettävä käyttäjiltä vapaaehtoisen luvan, mikäli se haluaa kerätä WhatsAppin ja Instagramin käyttäjistä tietoa ja yhdistää ne heidän Facebook-profiileihin.

Facebookia edellytetään myös pyytämään erikseen lupa, mikäli se haluaa kerätä tietoa kolmansien osapuolien palveluiden kautta ja yhdistää tiedot Facebook-profiileihin.

Viranomaisen mukaan pakollinen hyväksyntä ei kelpaa, vaan tiedonjakolupa on oltava vapaaehtoinen. Käyttäjä voi siis halutessaan jatkaa palvelun käyttöä ilman, että hän antaa luvan tiedonjaolle.
Tällä haavaa päätös koskettaa ainoastaan Facebookin toimintaa Saksassa, mutta vaikuttanee epäsuorasti myös muissa maissa toimivien viranomaisten tulkintoihin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto