AfterDawn: IT-alan uutiset

Apex Legends on EA:n uusi battle royale – tästä pelissä on kyse

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 7.2.2019 14:26

Apex Legends on EA:n uusi battle royale – tästä pelissä on kyse Pelijätti Electronic Arts yllätti maanantaina ja julkaisi battle royale-genreen uuden tulokkaan. Apex Legends tuo genreen uusia tuulahduksia ja sai heti ensimmäisinä päivinä pelaajat liikkeelle.
Apex Legends tuli heti saataville niin PC:lle, Xboxille kuin Playstationille, joka on varmasti yksi syy suureen suosioon heti julkaisussa. Lisäksi peli tuo uusia twistejä battle royale-genreen, joita ei aikaisemmissa peleissä olla nähty.

Apex Legendsissä pelataan kolmen hengen ryhmissä, eikä muista genren peleistä poiketen muita pelimuotoja ole saatavilla, ainakaan vielä. Pelissä vastustajina on 19 muuta kolmen ryhmää eli yhteensä 60 pelaajaa per kierros. Voittajaksi selviää genrelle tyypillisesti viimeinen henkiin jäänyt ryhmä.

Battle royalelle tyypillistä on ryhmien kommunikaation tärkeys. Myös Apex Legendissä se on sitä, mutta pelissä on otettu huomioon myös ilman mikrofonia pelaavat. Pelissä pystyy pingaamaan eri asioita yhdellä napin painalluksella, kuten vastustajia, aseita sekä tarvikkeita, jolloin pelihahmo ilmoittaa havainnosta ryhmäläisille. Myös pingatun asian (viimeisin) sijainti näkyy joukkuetovereille.

Apex Legendsissä on myös totutusta poikkeava lähestymistapa kuolemiseen. Perinteisesti battle royale-genressä pelaaja päätyy kaikki elämäpisteensä menetettyään kolkatuksi, jolloin joukkuetovereilla on vielä rajoitettu aika elvyttää pelaaja. Jos joukkuetoverit eivät ehdi aikarajan puitteissa elvyttämään tai vastustaja eliminoi pelaajan lopullisesti on kierros tyypillisesti ohi hänen osaltaan. Apexissa joukkuekavereilla on vielä lopullisen eliminoinnin jälkeen minuutti aikaa korjata joukkuetoverinsa "taistelubanneri" talteen, jonka kuljettamalla respawn-pisteeseen joukkuetoverin voi herättää uudelleen henkiin. Muutos ei ehkä kuulosta suurelta, mutta se tuo uuden ulottuvuuden peliin.

EA on myös ratkaissut Fortniten ja PlayerUnknown's Battlegroundsin (PUBG) ryhmäpelimuotojen ongelman, jossa usein toisilleen tuntemattomat joukkuetoverit päätyvät eri puolille karttaa. Apexissa yksi ryhmän jäsen on "jumpmaster", joka päättää milloin ryhmä poistuu kuljetusaluksesta.

Suurin ero Apex Legendsissä on ehkä kuitenkin ns. legendat eli pelattavat hahmot. Esimerkiksi Fortnitessa kaikkien pelaajien hahmoilla ovat samat kyvyt ja ominaisuudet. Apexissä pelaaja valitsee ennen kierrosta kahdeksasta legendasta, jolla pelaa kierroksen. Kaikilla legendoilla on erilaisia ominaisuuksia, jotka auttavat eri tavoin taistelukentällä. Esimerkiksi yhdellä on drone, jolla voi parantaa joukkuetovereita, toisella taas heittokoukku (grappling hook) ja kolmannella myrkyllinen kaasu säiliö, joka varoittaa lähestyvistä vihollisista.

Lisäksi uutuuspeli on saanut kehuja ampumismekaniikastaan sekä selkeästä tavasta kertoa eri aseiden ja tavaroiden vahvuuksista. Peli kertoo heti pelaajalle, jos hallusta löytyy jo parempaa välineistöä.

Pelaajamäärä ylitti miljoonan jo kahdeksassa tunnissa ja se on saanut paljon näkyvyyttä isoilta striimaajilta viime päivien aikana. Peli on saatavilla ilmaiseksi PC:lle, Xbox Onelle sekä Playstation 4:lle.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Googlelta tulossa pelipalvelun lisäksi uusi pelilaite Googlelta tulossa pelipalvelun lisäksi uusi pelilaite (22.2.2019 18:30)
Google on kutsunut lehdistön koolle GDC-pelimessuilla järjestettävään julkistustilisuuteen, jossa yhtiön uskotaan paljastavan aiemmin Project Stream -koodinimen alla kehitetyn pelisuoratoistopalvelun. ....
Joko julkaisu on käsillä? Nokia 9 Pureview'stä vuoti lisää kuvia Joko julkaisu on käsillä? Nokia 9 Pureview'stä vuoti lisää kuvia (22.2.2019 10:40)
HMD Globalin on määrä pitää tämän viikon sunnuntaina eli 24. helmikuuta lehdistötilaisuus, jossa nähdään varmasti uusia Nokia-brändättyjä älypuhelimia. Sopivasti julkistustilaisuuden alla Nokia ....
Vive Focus -virtuaalilasit päivittyivät uudella Plus-versiolla Vive Focus -virtuaalilasit päivittyivät uudella Plus-versiolla (22.2.2019 10:14)
Viime syksynä HTC:n esittelemät Vive Focus -virtuaalitodellisuuslasit ovat saaneet seuraa astetta kehittyneemmistä Vive Focus Plus -laseista, joita markkinoidaan etupäässä yrityskäyttäjille. ....
WinRARista paikattiin tietoturva-aukko – Ollut ohjelmassa 19 vuoden ajan WinRARista paikattiin tietoturva-aukko – Ollut ohjelmassa 19 vuoden ajan (22.2.2019 09:30)
Suosituimpien "ilmaisten maksullisten" sovellusten joukkoon kuuluvasta WinRARista on nyt saatu korjattua tietoturva-aukko, joka on ollut ohjelmassa peräti 19 vuoden ajan. Ohjelmalla on ollut ....
1 kommentti
Intel pitää mahdollisena – Apple voi siirtyä Maceissa omiin prosessoreihin jo ensi vuonna Intel pitää mahdollisena – Apple voi siirtyä Maceissa omiin prosessoreihin jo ensi vuonna (22.2.2019 09:12)
Puolijohdejätti Intelin sisällä ounastellaan Applen siirtyvän ainakin tietyissä Mac-tietokonemalleissa itse suunniteltuihin ARM-prosessoreihin ensi vuonna, kertoo verkkojulkaisu Axios. Muutosta ....

Uutisarkisto