AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotify julkisti kahden podcast-yhtiön oston ja uudet käyttäjämäärät

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 6.2.2019 18:14

Spotify julkisti kahden podcast-yhtiön oston ja uudet käyttäjämäärät Spotify on edelleen ylivoimaisesti maailman suurin suoratoistomusiikin tarjoaja, mutta yhtiössä ei ole jääty lepäämään laakereilleen.
Musiikin avulla Spotifyn onkin yhä vaikeampi kasvaa isommaksi, joka tarkoittaa, että Apple Music saattaa kiriä etumatkan kiinni, jos Spotify ei onnistu löytämään kasvupotentiaalia muualta.

Tästä syystä ruotsalaisyhtiö onkin alkanut kosiskelemaan entistä kovemmin podcast-kuuntelijoita. Loppuvuodesta yhtiö esitteli uusia podcast-työkaluja ja viime viikolla paljastui, että tiedossa on yrityskauppoja podcastien tiimoilta.

Nyt Spotify on virallistanut kaupat neljännestuloksen yhteydessä, joissa se ostaa podcastejä tuottavan Gimletin sekä toisen yhtiön, jota ei huhuissa mainittu. Anchor on niin ikään podcast-yritys, joka ei itse tuota podcastejä vaan auttaa työkaluilla niiden tuotannossa.

Spotify ei ole paljastanut diilien yksityiskohtia, mutta kertoo, että molemmat viimeistellään todennäköisesti tällä neljänneksellä.

Suoratoistoyhtiö kertoi myös käyttäjänumerot ja niiden kasvun. Spotifyllä on nyt 207 miljoonaa käyttäjää, joista Premium-käyttäjiä 97 miljoonaa. Tämä on liki kaksi kertaa enemmän kuin Apple Musicilla, joka kertoi tammikuun lopussa 50 miljoonan rajapyykistä.

Varsin vakuuttavan 11 prosentin Premium-kasvun siivittämänä Spotify onnistui ensimmäistä kertaa nousemaan myös plussalle. Liikevoittoa kertyi 96 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 1,495 miljardiin euroon.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Tutkijat kehittivät liian hyvän tekoälyn – Julkaisivat karsitun version Tutkijat kehittivät liian hyvän tekoälyn – Julkaisivat karsitun version (15.2.2019 11:22)
Voittoa tavoittelematon tekoälytutkimusyhtiö OpenAI on esitellyt uutta tekoälyä hyödyntävää tekstigeneraattoria, joka kykenee tuottamaan pitkiä uutisjuttuja aiheesta kuin aiheesta. Tuotettu ....
Facebookille voi olla tulossa jopa miljardien dollareiden sakot Facebookille voi olla tulossa jopa miljardien dollareiden sakot (15.2.2019 09:36)
Yhdysvalloissa kuluttajansuojaa ja kaupallista kilpailua valvova Federal Trade Commission (FTC) neuvottelee parhaillaan Facebookin kanssa viime vuonna ilmi tulleiden tietosuojaepäkohtien sovittamisesta. ....
Yhdysvaltalainen suurpankki aloitti oman kryptovaluutan testaamisen Yhdysvaltalainen suurpankki aloitti oman kryptovaluutan testaamisen (15.2.2019 08:48)
Pankkisektori siirtyy kiihtyvällä tahdilla kohti digitaalisia pankkijärjestelmiä, joista osa näyttäytyy asiakkaalle päin ja osa taas on tarkoitettu puhtaasti pankin sisäisiksi taustajärjestelmiksi. ....
Microsoft testaa jo nyt vuonna 2020 julkaistavaa Windows 10 -päivitystä Microsoft testaa jo nyt vuonna 2020 julkaistavaa Windows 10 -päivitystä (15.2.2019 08:27)
Vaikka Windows 10:n tämän vuoden isot päivitykset ovat vasta edessä, on Microsoft siitä huolimatta aloittanut jo ensi vuonna julkaistavan käyttöjärjestelmäpäivityksen testaamisen. Kokeellista ....
Apple joutui nöyrtymään – Vaihtoi vanhoihin iPhoneihin Qualcommin piirit Apple joutui nöyrtymään – Vaihtoi vanhoihin iPhoneihin Qualcommin piirit (14.2.2019 16:33)
Apple joutui lopettamaan viime vuoden lopulla iPhone 7- ja iPhone 8 -puhelimien myynnin omissa liikkeissään Saksassa. Oikeus totesi Applen puhelimien loukkaavan Qualcommin patentteja. Puhelimissa ....

Uutisarkisto