Spotify julkisti kahden podcast-yhtiön oston ja uudet käyttäjämäärät

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 6.2.2019 18:14

Spotify julkisti kahden podcast-yhtiön oston ja uudet käyttäjämäärät Spotify on edelleen ylivoimaisesti maailman suurin suoratoistomusiikin tarjoaja, mutta yhtiössä ei ole jääty lepäämään laakereilleen.
Musiikin avulla Spotifyn onkin yhä vaikeampi kasvaa isommaksi, joka tarkoittaa, että Apple Music saattaa kiriä etumatkan kiinni, jos Spotify ei onnistu löytämään kasvupotentiaalia muualta.

Tästä syystä ruotsalaisyhtiö onkin alkanut kosiskelemaan entistä kovemmin podcast-kuuntelijoita. Loppuvuodesta yhtiö esitteli uusia podcast-työkaluja ja viime viikolla paljastui, että tiedossa on yrityskauppoja podcastien tiimoilta.

Nyt Spotify on virallistanut kaupat neljännestuloksen yhteydessä, joissa se ostaa podcastejä tuottavan Gimletin sekä toisen yhtiön, jota ei huhuissa mainittu. Anchor on niin ikään podcast-yritys, joka ei itse tuota podcastejä vaan auttaa työkaluilla niiden tuotannossa.Spotify ei ole paljastanut diilien yksityiskohtia, mutta kertoo, että molemmat viimeistellään todennäköisesti tällä neljänneksellä.

Suoratoistoyhtiö kertoi myös käyttäjänumerot ja niiden kasvun. Spotifyllä on nyt 207 miljoonaa käyttäjää, joista Premium-käyttäjiä 97 miljoonaa. Tämä on liki kaksi kertaa enemmän kuin Apple Musicilla, joka kertoi tammikuun lopussa 50 miljoonan rajapyykistä.

Varsin vakuuttavan 11 prosentin Premium-kasvun siivittämänä Spotify onnistui ensimmäistä kertaa nousemaan myös plussalle. Liikevoittoa kertyi 96 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 1,495 miljardiin euroon.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ohittiko kvanttitietokone supertietokoneen? Google väittää saavuttaneensa kvanttiylivallan Ohittiko kvanttitietokone supertietokoneen? Google väittää saavuttaneensa kvanttiylivallan (23.10.2019 17:34)
Google väittää tiedelehti Naturessa julkaistussa artikkelissa saavuttaneensa "kvanttiylivallan" eli kvanttitietokone kykenee suorittamaan sille annetun tehtävän huomattavasti nopeammin kuin ....
Microsoft Surface Pro 7 ja Surface Laptop 3 kannettavat ovat nyt saatavilla Microsoft Surface Pro 7 ja Surface Laptop 3 kannettavat ovat nyt saatavilla (23.10.2019 14:29)
Microsoftin Surface -laitteista on nyt saatavilla Surface Pro 7 ja Surface Laptop 3. Uudenlainen Surface Pro X -kannettava saapuu myyntiin marraskuun alussa. Microsoft Surface Pro 7 hinta ....
Vuoto: BlizzConissa nähdään sekä uusi Diablo 4 että Overwatch 2 Vuoto: BlizzConissa nähdään sekä uusi Diablo 4 että Overwatch 2 (23.10.2019 11:11)
Peliyhtiö Blizzardin maine on kärsinyt viimeaikoina monien silmissä, kun se on rankaissut pelaajia vääristä poliittisista mielipiteistä. Onneksi yhtiö on ainakin jokseenkin ymmärtänyt imago-ongelmat ....
1 kommentti
Pokemon Go uudistuu – Peliin tulossa uusi pelitila Pokemon Go uudistuu – Peliin tulossa uusi pelitila (23.10.2019 06:16)
Pokemon Go oli alun perin melko suoraviivainen yksinpelaamiseen rajoittunut peli, mutta ajan kanssa siihen on lisätty yhteisöllisempiä toimintoja pelaajien mielenkiinnon säilyttämiseksi. Ihmissuhteet ....
Välitätkö yksityisyydestä? Uusi Firefox kannattaa ladata Välitätkö yksityisyydestä? Uusi Firefox kannattaa ladata (23.10.2019 06:06)
Mozilla on julkaissut Firefoxista uuden version, jossa on kiinnitetty uuden strategian mukaisesti paljon huomiota yksityisyydensuojaan. Uudessa Firefox 70.0:ssa on esimerkiksi päivitetty Enhanced ....

Uutisarkisto