Spotify julkisti kahden podcast-yhtiön oston ja uudet käyttäjämäärät

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 6.2.2019 18:14

Spotify julkisti kahden podcast-yhtiön oston ja uudet käyttäjämäärät Spotify on edelleen ylivoimaisesti maailman suurin suoratoistomusiikin tarjoaja, mutta yhtiössä ei ole jääty lepäämään laakereilleen.
Musiikin avulla Spotifyn onkin yhä vaikeampi kasvaa isommaksi, joka tarkoittaa, että Apple Music saattaa kiriä etumatkan kiinni, jos Spotify ei onnistu löytämään kasvupotentiaalia muualta.

Tästä syystä ruotsalaisyhtiö onkin alkanut kosiskelemaan entistä kovemmin podcast-kuuntelijoita. Loppuvuodesta yhtiö esitteli uusia podcast-työkaluja ja viime viikolla paljastui, että tiedossa on yrityskauppoja podcastien tiimoilta.

Nyt Spotify on virallistanut kaupat neljännestuloksen yhteydessä, joissa se ostaa podcastejä tuottavan Gimletin sekä toisen yhtiön, jota ei huhuissa mainittu. Anchor on niin ikään podcast-yritys, joka ei itse tuota podcastejä vaan auttaa työkaluilla niiden tuotannossa.Spotify ei ole paljastanut diilien yksityiskohtia, mutta kertoo, että molemmat viimeistellään todennäköisesti tällä neljänneksellä.

Suoratoistoyhtiö kertoi myös käyttäjänumerot ja niiden kasvun. Spotifyllä on nyt 207 miljoonaa käyttäjää, joista Premium-käyttäjiä 97 miljoonaa. Tämä on liki kaksi kertaa enemmän kuin Apple Musicilla, joka kertoi tammikuun lopussa 50 miljoonan rajapyykistä.

Varsin vakuuttavan 11 prosentin Premium-kasvun siivittämänä Spotify onnistui ensimmäistä kertaa nousemaan myös plussalle. Liikevoittoa kertyi 96 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 1,495 miljardiin euroon.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Isoja elokuvajulkaisuja lykätään – Luvassa huono elokuvakesä? Isoja elokuvajulkaisuja lykätään – Luvassa huono elokuvakesä? (31.3.2020 06:07)
Elokuvastudiot julkaisevat tyypillisesti kesäisin isoja tuotantojaan, mutta tänä kesänä kaikki näyttäisi menevän toisin. Esimerkiksi Sony on ilmoittanut, että se siirtää tälle vuodelle suunniteltujen ....
Apple joutuu pyörtämään periaatteitaan – Työntekijät saavat viedä prototyyppejä kotiin Apple joutuu pyörtämään periaatteitaan – Työntekijät saavat viedä prototyyppejä kotiin (31.3.2020 05:52)
Poikkeukselliset olosuhteet johtavat poikkeuksellisiin toimiin myös Applella, joka on maaliskuun alusta lähtien antanut uusien kehityksessä toimivien insinöörien viedä prototyyppejä kotiin etätöiden vuoksi. ....
Microsoftin pilven kysyntä räjähti – Käyttö kasvanut 775 prosenttia Microsoftin pilven kysyntä räjähti – Käyttö kasvanut 775 prosenttia (30.3.2020 19:32)
Koronaviruspandemia on tunnetusti lisännyt etätyön määrää, mutta sen lisäksi koululaiset tarvitsevat nyt enemmän netissä olevia työkaluja. Järkevän tekemisen jälkeenkin ihmiset laittavat nyt ....
Tämän vuoden iPhone julkaistanee aikataulussa – Tulevaisuus näyttää kuitenkin sumuiselta Tämän vuoden iPhone julkaistanee aikataulussa – Tulevaisuus näyttää kuitenkin sumuiselta (30.3.2020 17:57)
Maailman suurin kulutuselektroniikan sopimusvalmistaja Foxconn teki viime vuoden lopulla 1,43 miljardin euron edestä voittoa, mutta edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna tulos kutistui ....
Viikon suosituimmat EI-koronauutiset: Linnunradan reuna saattoi löytyä, aamukakka tuli yllätyksenä Yhdysvaltain laivastolle, ... Viikon suosituimmat EI-koronauutiset: Linnunradan reuna saattoi löytyä, aamukakka tuli yllätyksenä Yhdysvaltain laivastolle, ... (30.3.2020 16:53)
Viikon 13/2020 suosituimmat uutiset Suomessa, joihin ei liity koronavirus millään muotoa. Lista on kerätty HIGH.FI -uutispalvelusta.

Uutisarkisto