Suomalaistaustainen yhtiö keräsi 200 miljoonaa dollaria – Tarjoaa kaupoille aseet Amazonin haastamiseen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 6.2.2019 18:08

Suomalaistaustainen yhtiö keräsi 200 miljoonaa dollaria – Tarjoaa kaupoille aseet Amazonin haastamiseen Suomesta ponnistava kasvuyritys Relex Solutions on saanut pääomasijoitusyhtiö TCV:ltä yli 200 miljoonaa dollaria teknologia-alustansa kehitystyöhön. Relex Solutionsin tarkoituksena on tarjota niin verkkokaupoille kuin kivijalkamyymälöille tekoälyä hyödyntävät työkalut, joiden avulla kaupat voivat paremmin ennustaa mille tuotteille on milloinkin kysyntää.
Tekoälyä ja koneoppimista hyödyntävien teknologioiden avulla kaupat voivat siis varautua paremmin kysynnän trendejä ja niiden kokoja. Tällöin kauppiaiden ei tarvitse myydä ei oota eivätkä he huku tavaran paljouteen villityksen mentyä ohitse.

Ennen uusinta rahoituskierrosta Relex on hankkinut sijoittajilta rahaa pari vuotta sitten vain 20–30 miljoonaa euroa. TechCrunchin mukaan yhtiö ei ole ennättänyt vielä edes tuhlata kaikkia vanhoja rahoja, joten Relex on toiminut hyvin taloudellisesti.

Relexin mukaan suurin osa kaupoista ei ole luonteeltaan teknologiayhtiöitä, minkä takia ne tarvitsevat kipeästi ulkopuolista osaamista pystyäkseen kilpailemaan Amazonia tai muita teknisesti edistyneempiä kauppoja vastaan. Relex kasvaa tällä hetkellä kovinta vauhtia Yhdysvalloissa, jonne yhtiö aikoo myös jatkossa panostaa enemmän kasvun vauhdittamiseksi.

Tägit: Amazon Relex
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa (21.11.2019 11:19)
iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti tai pelkästään Roomba e5 -pölynimurirobotti julkaistiin Roomban toimesta vuonna 2018. Tämän kyseisen mallin suositushinta on sellainen 400 euroa, mutta ....
Trump luuli avanneensa tehtaan – On ollut toiminnassa jo vuodesta 2013 lähtien Trump luuli avanneensa tehtaan – On ollut toiminnassa jo vuodesta 2013 lähtien (21.11.2019 06:14)
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julisti Twitterissä avanneensa Teksasissa Applen uuden tuotantolinjan, mikä edustaa hänen pyrkimyksiään palauttaa tuotantotyötä Aasiasta takaisin Yhdysvaltoihin. ....
Varo tätä Windows 10 -päivitystä – Menetät tiedostosi Varo tätä Windows 10 -päivitystä – Menetät tiedostosi (21.11.2019 05:56)
Vaikka maailma muuttuu, niin yksi asia ei tunnu muuttuvan mihinkään: sähköpostin käyttö haittaohjelmien levittämiseen. Yksi uusimmista kierrossa olevista haittaohjelmakampanjoista levittää sähköpostin ....
3 kommenttia
Sailfish-käyttöjärjestelmä saatavilla Sony Xperia 10 ja Xperia 10 Plus -puhelimille Sailfish-käyttöjärjestelmä saatavilla Sony Xperia 10 ja Xperia 10 Plus -puhelimille (20.11.2019 19:42)
Sony toi Xperia 10:n ja Xperia 10 Plussan omistajille hyviä uutisia, sillä nämä kuuluvat kahdeksan Sony-puhelimen joukkoon, jotka saavat Android 10 -käyttöjärjestelmäpäivityksen. Nyt näiden ....
Parhaat puhelimet alle 200 euroa (talvi 2019 - 2020) Parhaat puhelimet alle 200 euroa (talvi 2019 - 2020) (20.11.2019 18:31)
Kävimme jo läpi parhaat vaihtoehdot alle sadan euron puhelimista. Nyt on aika nostaa hieman pykälää ja käydä läpi puhelimet, jotka maksavat alle 200 euroa. Tämä on sellainen hintaluokka josta ....

Uutisarkisto