Suomalaistaustainen yhtiö keräsi 200 miljoonaa dollaria – Tarjoaa kaupoille aseet Amazonin haastamiseen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 6.2.2019 18:08

Suomalaistaustainen yhtiö keräsi 200 miljoonaa dollaria – Tarjoaa kaupoille aseet Amazonin haastamiseen Suomesta ponnistava kasvuyritys Relex Solutions on saanut pääomasijoitusyhtiö TCV:ltä yli 200 miljoonaa dollaria teknologia-alustansa kehitystyöhön. Relex Solutionsin tarkoituksena on tarjota niin verkkokaupoille kuin kivijalkamyymälöille tekoälyä hyödyntävät työkalut, joiden avulla kaupat voivat paremmin ennustaa mille tuotteille on milloinkin kysyntää.
Tekoälyä ja koneoppimista hyödyntävien teknologioiden avulla kaupat voivat siis varautua paremmin kysynnän trendejä ja niiden kokoja. Tällöin kauppiaiden ei tarvitse myydä ei oota eivätkä he huku tavaran paljouteen villityksen mentyä ohitse.

Ennen uusinta rahoituskierrosta Relex on hankkinut sijoittajilta rahaa pari vuotta sitten vain 20–30 miljoonaa euroa. TechCrunchin mukaan yhtiö ei ole ennättänyt vielä edes tuhlata kaikkia vanhoja rahoja, joten Relex on toiminut hyvin taloudellisesti.

Relexin mukaan suurin osa kaupoista ei ole luonteeltaan teknologiayhtiöitä, minkä takia ne tarvitsevat kipeästi ulkopuolista osaamista pystyäkseen kilpailemaan Amazonia tai muita teknisesti edistyneempiä kauppoja vastaan. Relex kasvaa tällä hetkellä kovinta vauhtia Yhdysvalloissa, jonne yhtiö aikoo myös jatkossa panostaa enemmän kasvun vauhdittamiseksi.

Tägit: Amazon Relex
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen (18.9.2019 17:37)
Facebook on tänään esitellyt uuden sukupolven Portal-laitteet, joilla voit olla kotoa käsin yhteydessä ystäviisi tai sukulaisiin milloin tahansa. Portalit ovat käytännössä näyttöpäätteitä, joilla ....
Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa (18.9.2019 16:58)
Eurooppalaisten ympäristöjärjestöjen mukaan EU voisi laskea hiilidioksidipäästöjä merkittävästi edistämällä älypuhelimien vaihtosyklin pidentämistä. Pitkittämällä puhelimen vaihtoa vuodelle, ....
HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia (18.9.2019 14:41)
HP esitteli kevyen kannettavan tietokoneen, joka on tarkoitettu paljon matkustavalle työntekijälle ja jossa panostetaan käyttäjän tietoturvaan. Uutuus kantaa nimeä HP Elite Dragonfly. HP Elite Dragonfly ....
Facebook aikoo syrjäyttää älypuhelimet – Kehittää älykkäitä Ray-Baneitä Facebook aikoo syrjäyttää älypuhelimet – Kehittää älykkäitä Ray-Baneitä (18.9.2019 06:04)
Facebookilla ei ole sen kunnianhimoisempaa suunnitelmaa kuin korvata älypuhelimet älykkäillä Ray-Ban-laseilla. Yhteisöpalvelujätti on nimittäin sopinut silmälasibrändejä hallinnoivan Luxottican ....
iPhone 11:n arvostelut julki – Nämä asiat keräävät kiitosta iPhone 11:n arvostelut julki – Nämä asiat keräävät kiitosta (17.9.2019 18:46)
iPhone 11:n ja iPhone 11 Pro -puhelimien salassapitosopimukset ovat selvästi päättyneet, sillä kansainväliset teknologiablogit ovat kilvan julkaisseet omat arvostelunsa puhelimista. Kolmen uutuuspuhelimen ....

Uutisarkisto