AfterDawn: IT-alan uutiset

Oculuksen seuraavien Rift-lasien salat alkavat paljastua

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 6.2.2019 08:47

Oculuksen seuraavien Rift-lasien salat alkavat paljastua

Facebookin omistaman VR-yhtiö Oculuksen seuraavien virtuaalitodellisuuslasien nimi saattaa olla Rift S, kertoo Upload VR. Sivusto havaitsi nimen Oculuksen PC-ohjelmistossa. Aiemmin Rift S -nimi on vilahdellut TechCrunchin lähteissä.
UploadVR:n kaiveluissa selvisi myös se, että Rift S -nimisiin virtuaalitodellisuuslaseihin aiotaan integroida ympäristöä aistivat kamerat. Ratkaisun ansiosta virtualilasien käyttö ei vaadi ulkopuolista kameraa, vaan lasit pystyvät tarkkailemaan kaikkia liikkeitä täysin itsenäisesti. Vastaavaa ratkaisua on hyödynnetty jo Oculus Go- ja Oculus Quest -laseissa.

Rift S -lasit tulevat oleman alkuperäisten Rift-lasien seuraaja siinä mielessä, että ne on suunniteltu PC-pelaamiseen. Tästä syystä ne eivät tule olemaan johdottomat, eikä liikkuminen ole siten täysin vapaata. Johdollisuuden vastapainoksi pelaajat saavat verkkokalvoilleen visuaalisempia ja näyttävämpiä sisältöjä.
Oculus ei suostunut kommentoimaan huhuja The Vergelle, mutta yhtiöltä kuitenkin todettiin, että kuluva vuosi tulee oleman mielenkiintoinen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto