AfterDawn: IT-alan uutiset

Google takoo rahaa nettimainoksilla – Kasvua peräti 22 prosenttia

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 5.2.2019 07:50

Google takoo rahaa nettimainoksilla – Kasvua peräti 22 prosenttia

Googlen liiketoimintojen pohjalta luodun uuden emoyhtiö Alphabetin liikevaihto on kovassa kasvussa, vaikka useat muut teknologiayhtiöt ovat joutuneet kohtaamaan vaikeuksia. Googlea suojaa ainakin osittain se, että teknologiayhtiöiden vaikeudet kumpuavat Kiinasta – Googlella taasei ole ollut enää vuosiin kunnollista liiketoimintaa maassa.
Alphabetin liikevaihto kasvoi viime vuoden lopulla peräti 22 prosenttia 39,3 miljardiin dollariin. Liikevaihdosta selkeästi suurin osa eli yli 32 miljardia dollaria tuli nettimainoksista. Loput miljardit yhtiö tienasi myymällä pilvipalveluita tai laitteistoja. Googlen ulkopuoliset liiketoiminnot Alphabetissä eivät ole lähteneet kunnolla lentoon, vaikka niiden itsenäistäminen oli yksi uuden yhtiöjärjestelyn syistä.

Waymo, Fiberin, Verilyn ja muiden uusien projektien tappiot olivat peräti 1,3 miljardia dollaria.

Vaikka mainosmyynti sujuu kuin rasvattu, niin Google joutuu myös maksamaan siitä aiempaa enemmän. Liikenteen ostokustannukset nousivat 7,4 miljardiin dollariin vimme vuoden lopulla, mikä on 15 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Google maksaa muun muassa Applelle siitä, että iPhonen oletushakukoneena käytetään Googlea.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto