AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple palkitsee Facetimen tietoturva-aukon löytäneen teinipojan

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 5.2.2019 12:52

Apple palkitsee Facetimen tietoturva-aukon löytäneen teinipojan

Applen Facetime-sovelluksesta kriittisen ohjelmointivirheen löytänyt teinipoika saattaa saada palkkion löydöksestään.
Vasta 14-vuotias teinipoika Grant Thompson löysi Applen videopuhelusovellus Facetimesta tietoturva-aukon, joka mahdollisti käyttäjien salakuuntelun erittäin yksinkertaisesti. Löydöksen jälkeen teinipojan äiti yritti viestittää siitä Applelle eri kanavia pitkin, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Tietoturva-aukko tuli Applen tietoon kuitenkin vasta median välityksellä, ja perjantaina yhtiö lennättikin korkea-arvoisen johtajan kiittämään perhettä ja kysymään vinkkejä miten yhtiö voisi parantaa raportointiprosessiaan. Lisäksi Applen edustaja toi pojalle hyviä uutisia, sillä yhtiö todennäköisesti päätyy maksamaan pojalle tietoturva-aukon löytämisestä. Maksun suuruudesta ei ole vielä tietoa, mutta yleisesti Apple on maksanut ohjelmointivirheiden löytämisestä 25 000 ja 200 000 dollarin väliltä.

Apple on toistaiseksi poistanut Facetime-sovelluksesta ryhmävideopuhelu-ominaisuuden, joka mahdollisti ohjelmointivirheen hyödyntämisen ja luvannut korjaavansa tietoturva-aukon seuraavassa päivityksessä. Lue lisää täältä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto