AfterDawn: IT-alan uutiset

DNA-testejä tarjoava yritys aloitti yhteistyön FBI:n kanssa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 2.2.2019 12:02 Kommentteja (3)

DNA-testejä tarjoava yritys aloitti yhteistyön FBI:n kanssa Kuluttajille DNA-testejä tarjoava Family Tree DNA tarjoaa geenitestien tuloksia Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin FBI:n käyttöön, kertoo BuzzFeed News.
Kyseessä on ensimmäinen kerta Yhdysvalloissa, kun yksityisen yrityksen tiedetään tarjoavan geenitestien tuloksia vapaaehtoisesti poliisin käyttöön. FBI on aiemmin hyödyntänyt julkisia DNA-tietokantoja tutkimuksissaan. Vaikka Family Tree DNA onkin suostunut tarjoamaan tietokantojaan FBI:n käyttöön, ei poliisi voi kuitenkaan täysin vapaasti selailla tietokantoja. Yhtiö on lupautunut testauttamaan FBI:n lähettämiä näytteitä ja tallentamaan ne tietokantaansa.

Kuluttajille DNA-testejä markkinoidaan apukeinoksi oman sukupuun selvittämiseksi. Testeillä voidaan myös kartoittaa millaisille sairauksille henkilöllä on geneettisiä alttiuksia. FBI:lle testit voivat vuorostaan antaa arvokasta dataa vanhojen ja uusien rikosten selvittämiseen. Vaikka FBI ei löytäisikään DNA-tietokannasta suoraan tekijää, voidaan sen kautta selvittää joku epäillyn sukulaisista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: DNA FBI
Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

12.2.2019 16:36
MyDNA
Vahvistamaton

Kuinka kauan menee, että FBI saa luvan selata kantaa ensin rikosten selvittämiseksi ja sitten ennalta ehkäisynä?

23.2.2019 06:47

Siellä testissä kun käy joku kämmi, niin tulee G-miehet pidättämään täältä Suomesta....?


Kun älyttömät käskee haluttomat tekemään mahdottomat, syntyy projekti.
-ACER NITRO 5 AN517-52-57AN 17,3", Win-10 Home, 64bit, Firefox-92.0=päivittää aina uusimman.
-Microsoft Lumia 435 Win-10 päivittänyt aina itsensä ja toimii...

38.2.2019 19:10

EU herätys?!

Mihin unohtui EU:n kansalaisten yksityisyys ja tietoturva?

EU:ssakin markkinoidaan USA:ssa toimivien yritysten geenitestejä sukutukijoille yms. Juuri tästä syystä en innostunut viime vuoden vaihteessa kovasti markkinoiduista geenitesteistä vaikka suvun historia kiinnostaakin.


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto