AfterDawn: IT-alan uutiset

Hollywoodin elokuvapalvelu ajetaan alas – Käyttäjien pitää varmistaa pääsy ostettuihin elokuviin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 31.1.2019 11:44 Kommentteja (1)

Hollywoodin elokuvapalvelu ajetaan alas – Käyttäjien pitää varmistaa pääsy ostettuihin elokuviin

Kuluvan vuosikymmenen aikana Hollywood on yrittänyt edistää UltraViolet-nimistä DRM-teknologiaa, jolla voitaisiin rajoittaa digitaalisesti levitettävien sisältöjen käyttöoikeuksia. Järjestelmä sai laajan tuen, mutta keskeiset isot toimijat jäivät kuitenkin sen ulkopuolelle. Tästä syystä UltraVioletia ajetaan nyt alas.
Palvelu aiotaan lopettaa heinäkuun viimeiseen päivään mennessä, jolloin UltraVioletin käyttäjien tulisi yhdistää tilinsä jonkin yhteistyökumppanin palveluun, jotta käyttäjä säilyttäisi pääsyn ostamaansa sisältöön. UltraVioletin yleistymisen esteenä oli muun muassa Disneyn jättäytyminen ulkopuolelle. Myöskään Google, Apple tai Amazon eivät tukeneet UltraVioletia.

UltraViolet ehti kerätä 30 miljoonaa käyttäjää, joiden hallussa on yhteensä 300 miljoonaa elokuvaa tai TV-sarjan jaksoa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

13.2.2019 11:30

Tästä syystä itse karsastan sähköisessä muodossa ostettavaa sisältöä, jota ei saa ladattua omalle koneelle niin, että se olisi "ikuisesti" turvassa. Tällaisessa kohtaa, jos vastaava palvelu ajetaan alas, pitäisi asiakkaille joko tarjota haluttaessa rahat takaisin tai mahdollisuus ladata elokuva omalle koneelle. Toki mainittu käyttöoikeuden siirto kilpailevaan palveluunkin sopii, mutta se taas on eri asia, pääsevätkö palveluntarjoajat keskenään sopimukseen tällaisesta "asiakkuudensiirrosta".

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.2.2019 @ 11:34

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto