Google narahti samasta väärinkäytöstä kuin Facebook – Poisti sovelluksen heti

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 31.1.2019 10:02

Google narahti samasta väärinkäytöstä kuin Facebook – Poisti sovelluksen heti Facebook joutui uuden tietosuojaskandaalin silmään sen jälkeen kun TechCrunch kertoi yhteisöpalvelun keränneen Research-sovelluksen avulla käyttäjistä tietoa. Ongelmalliseksi tilanteen teki se, että Facebook väärinkäytti Applen myöntämää yrityssertifikaattia, joka mahdollisti sovellusten jakamisen iOS-laitteisiin App Storen ulkopuolella.
Facebook maksoi tavallisille käyttäjille siitä, että he asensivat sovelluksen ja hyväksyivät puhelimen tietojen seuraamisen. Applen yrityssertifikaatti on tarkoitettu helpottamaan yritysten sisäistä kehitys- ja testaustoimintaa, joten Facebook toimi käytännössä yrityssertifikaatin ehtoja vastaan valjastamalla sen markkinatutkimusten tekemiseen. Käyttöehtojen rikkomisen takia Apple on poistanut Facebookin luotettujen kumppaneiden listalta, jotka ovat oikeutettuja yrityssertifikaatteihin.

Applen rangaistus on kipeä Facebookille, sillä sertifikaatin raukeaminen estää Research-sovelluksen hyödyntämisen lisäksi yhteisöpalvelun sisäiseen käyttöön tarkoitettujen sovellusten käytön. Facebook onkin aloittanut kiireellisesti Applen kanssa neuvottelut kriittisten sovellusten toiminnan palauttamiseksi.

Facebook ei ole ainoa Applen ehtoja loukannut yritys. Google on nimittäin vuodesta 2012 jakanut Screenwise Meter -nimistä sovellusta, jolla hakukonejätti on niin ikään kerännyt kentältä tietoa puhelimien käytöstä. Sovelluksen käyttäjät ovat saaneet vastineeksi Googlelta lahjakortteja. Google lopetti sovelluksen jakelun ja toiminnan välittömästi asian tultua julkisuuteen. Pelkona on ilmeisesti se, että Google saa saman rangaistuksen kuin Apple. Google huomauttaa, että sovelluksen lataaminen ja käyttö on ollut alusta lähtien täysin vapaaehtoista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan (16.7.2019 18:52)
Keväällä norjalainen Telenor ilmoitti ostavansa osake-enemmistön suomalaisesta teleoperaattori DNA:sta. Telenor osti 54 prosentin osuuden yhtiöstä suurimmilta omistajilta, Finda Telecomsilta ....
Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: "Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno" (16.7.2019 18:06)
Sony on tänään julkistanut uuden Alpha-sarjan kameran, joka tarjoaa maailman ensimmäisenä kamerana 35 mm full-frame-kennon peräti 61 megapikselin resoluutiolla ja taustavalaistuksella. Sony ....
Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle (16.7.2019 17:52)
Intel on esitellyt tänään kahdeksasta miljoonasta neuronista koostuvan Pohoiki Beach -neurolaskentapiirin, jonka suunnittelun lähtökohdaksi on otettu ihmisen aivojen toiminnan simulointi. Neuromorfisen ....
Kysely paljasti Netflixin suosikkisarjat: Kärkipaikasta kisasi Orange is the New Black ja Stranger Things Kysely paljasti Netflixin suosikkisarjat: Kärkipaikasta kisasi Orange is the New Black ja Stranger Things (16.7.2019 17:26)
Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä, eli 4. heinäkuuta, julkaistu uusi kausi Stranger Thingsistä nosti nostalgisen kauhusarjan uudestaan pinnalle. Sarjan uusi kausi on ollut valtaisa suosio, ....
Yhdysvaltojen poliittinen johto iski hampaansa Facebookin virtuaalivaluuttaan Yhdysvaltojen poliittinen johto iski hampaansa Facebookin virtuaalivaluuttaan (16.7.2019 05:57)
Yhdysvalloissa kryptovaluuttakeskustelu on noussut poliittiseksi keskusteluniheeksi Facebookin esiteltyä hiljattain oman Libra-valuutan. Sittemmin poliitikot ovat alkaneet vaatia virtuaalivaluuttoja ....
1 kommentti

Uutisarkisto