Google narahti samasta väärinkäytöstä kuin Facebook – Poisti sovelluksen heti

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 31.1.2019 10:02

Google narahti samasta väärinkäytöstä kuin Facebook – Poisti sovelluksen heti Facebook joutui uuden tietosuojaskandaalin silmään sen jälkeen kun TechCrunch kertoi yhteisöpalvelun keränneen Research-sovelluksen avulla käyttäjistä tietoa. Ongelmalliseksi tilanteen teki se, että Facebook väärinkäytti Applen myöntämää yrityssertifikaattia, joka mahdollisti sovellusten jakamisen iOS-laitteisiin App Storen ulkopuolella.
Facebook maksoi tavallisille käyttäjille siitä, että he asensivat sovelluksen ja hyväksyivät puhelimen tietojen seuraamisen. Applen yrityssertifikaatti on tarkoitettu helpottamaan yritysten sisäistä kehitys- ja testaustoimintaa, joten Facebook toimi käytännössä yrityssertifikaatin ehtoja vastaan valjastamalla sen markkinatutkimusten tekemiseen. Käyttöehtojen rikkomisen takia Apple on poistanut Facebookin luotettujen kumppaneiden listalta, jotka ovat oikeutettuja yrityssertifikaatteihin.Applen rangaistus on kipeä Facebookille, sillä sertifikaatin raukeaminen estää Research-sovelluksen hyödyntämisen lisäksi yhteisöpalvelun sisäiseen käyttöön tarkoitettujen sovellusten käytön. Facebook onkin aloittanut kiireellisesti Applen kanssa neuvottelut kriittisten sovellusten toiminnan palauttamiseksi.

Facebook ei ole ainoa Applen ehtoja loukannut yritys. Google on nimittäin vuodesta 2012 jakanut Screenwise Meter -nimistä sovellusta, jolla hakukonejätti on niin ikään kerännyt kentältä tietoa puhelimien käytöstä. Sovelluksen käyttäjät ovat saaneet vastineeksi Googlelta lahjakortteja. Google lopetti sovelluksen jakelun ja toiminnan välittömästi asian tultua julkisuuteen. Pelkona on ilmeisesti se, että Google saa saman rangaistuksen kuin Apple. Google huomauttaa, että sovelluksen lataaminen ja käyttö on ollut alusta lähtien täysin vapaaehtoista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple haluaa uudistaa verotusta – Tarvitaan reilumpaa verotusta Apple haluaa uudistaa verotusta – Tarvitaan reilumpaa verotusta (21.1.2020 06:29)
Apple on verosuunnittelun suhteen johtavia yrityksiä ja yhtiö on kiistatta hyötynyt valtavasti Irlannin ympärille rakennetusta verosuunnittelujärjestelmästä. Tästä huolimatta Applen toimitusjohtaja ....
Tesla ei kiihdytä ilman syytä – Tutkinnan taustalla osakemanipulointia Tesla ei kiihdytä ilman syytä – Tutkinnan taustalla osakemanipulointia (21.1.2020 06:15)
Teslan autojen on väitetty useissa tapauksissa kiihdyttäneen tuntemattomasta syystä, minkä seurauksena asiasta on nostettu tutkintapyyntö Yhdysvaltojen liittovaltion liikenneturvallisuusvirastolle ....
Google lämpesi tekoälylainsäädännölle – Nyt pitää miettiä vain millaisia lakeja säädetään Google lämpesi tekoälylainsäädännölle – Nyt pitää miettiä vain millaisia lakeja säädetään (20.1.2020 18:39)
Googlen ja sen emoyhtiön Alphabetin toimitusjohtaja Sundar Pichai toteaa Financial Timesissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa suhtautuvansa positiivisesti tekoälyn sääntelyyn. Pichain mukaan ....
Päivän diili: 108 megapikselin pääkameralla varustettu Xiaomi Mi Note 10 nyt 469 euroa (säästä 30 euroa) Päivän diili: 108 megapikselin pääkameralla varustettu Xiaomi Mi Note 10 nyt 469 euroa (säästä 30 euroa) (20.1.2020 17:57)
Marraskuussa Xiaomi julkaisi Mi Note 10 -puhelimen, joka on varustettu viidellä takakameralla. Pääkameran megapikselimäärä yltää peräti 108 megapikseliin. Puhelimen muihin ominaisuuksiin lukeutuvat ....
Samsung sai uuden puhelinpomon – Tehtävänä tehdä taittuvista puhelimista hitti Samsung sai uuden puhelinpomon – Tehtävänä tehdä taittuvista puhelimista hitti (20.1.2020 17:48)
Samsung on korvannut älypuhelinliiketoimintaa johtaneen DJ Kohin yhtiössä vuonna 1997 aloittaneella Roh Tae-mooniilla. Hänen tärkeimpinä tehtävinä on haastaa onnistuneesti kiinalaiset halpavalmistajat ....

Uutisarkisto