AfterDawn: IT-alan uutiset

Tavaroiden ei tarvitse enää hukkua – Bluetooth 5.1 esiteltiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 29.1.2019 08:15

Tavaroiden ei tarvitse enää hukkua – Bluetooth 5.1 esiteltiin Langattomaan tiedonsiirtoon käytetty Bluetooth-teknologia on päivittynyt uuteen 5.1 versioon. Standardia kehittävän Bluetooth Special Interest Groupin mukaan kehittäjille heti saataville tullut standardi sisältää esimerkiksi suunnatun paikannuksen.
Laitekehittäjät voivat siis Bluetooth 5.1:n avulla tuoda markkinoille laitteita, jotka voivat paikantaa tai niitä voidaan paikantaa etäisyyden lisäksi myös suunnan avulla. Nykyisin Bluetooth-laitteiden paikantaminen on jo mahdollista, mutta vain etäisyystietoon perustuen. Uuden standardin avulla käyttäjälle voidaan kertoa etäisyyden lisäksi myös missä suunnassa etsitty laite on.

Vaatimuksena on tietysti se, että laitteet ovat Bluetoothin kantaman sisällä.

Päivityksen ansiosta Bluetooth-pohjaisesta sisätilapaikannuksen laatu nousee uudelle tasolle. Uusi standardi helpottaa esimerkiksi autonavaimien tai jopa auton etsimistä parkkihallista. Toisaalta se tarjoaa myös uusia mahdollisuuksia vaikkapa jälleenmyyjille, jotka asentavat kauppoihinsa Bluetooth-pohjaisia majakoita (beacon).

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto