AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 18.1.2019 14:29

Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa muutoinkin, sillä Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella ei halua enää asemoida palvelua Amazonin Alexan tai Googlen Assistantin kilpailijaksi.
Cortana-strategian uudistumisesta kielii sekin, että digitaalisen avustajan kehitystä johtanut Javier Soltero ilmoitti marraskuussa irtisanoutumisesta. Kenties Solterolla ja Microsoftin muulla johdolla oli erilaiset näkemykset Cortanan tulevaisuudesta, minkä takia ohjelmistojätin sisällä päädyttiin henkilöstömuutoksiin.

Nadellan mukaan Cortana nähdään palveluna, jonka tulee toimia kaikilla alustoilla. Cortana ei siis kilpaile Alexan tai Google Assistantin kanssa, vaan sen halutaan olevan yhteensopiva Amazonin ja Googlen avustajien kanssa. Isoksi kysymysmerkiksi jää kuitenkin se, että miksi Alexan käyttäjä haluaisi käyttää välillä myös Cortanaa. Käytännössä Cortanaan olisi lisättävä erityisominaisuuksia, joita muut avustajat eivät kykene tarjoamaan.
Microsoft ja Amazon ovat viimeisen vuoden ajan tehnyt läheistä yhteistyötä Cortanan ja Alexan parissa. Microsoftin pitäisi siis vielä saada Google vakuuttuneeksi yhteistyön hyödyistä.

Syy miksi Microsoft tuntuisi luovuttaneen Cortanan suhteen lienee se, että Cortanan kaupallistaminen vaatisi uusien tuotteiden lanseeraamista. Microsoft uskonee kuitenkin, ettei se kykene kilpailemaan Amazonia tai Google vastaan kovin tehokkaasti älykaiuttimissa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto