AfterDawn: IT-alan uutiset

Kiinassa ei ole julkaistu pelejä kuukausiin – Ensimmäiset saivat nyt luvan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 30.12.2018 14:01

Kiinassa ei ole julkaistu pelejä kuukausiin – Ensimmäiset saivat nyt luvan

Kiina yllätti pelimarkkinat maaliskuussa jäädyttämällä uusien pelien julkaisun maassa. Valtio haluaa hillitä pelien aiheuttamia yhteiskunnallisia haittavaikutuksia rajoitusten avulla. Käytännössä viranomaiset tarkistavat pelin ennen kuin se saa julkaisuluvan.
Sääntelyn takia uusia pelejä ei ole julkaistu Kiinassa maaliskuun jälkeen, mutta nyt noin 80 peliä on saanut viranomaisilta julkaisuluvan. Listalla olevien julkaisijoiden nimien sijaan mediassa on keskusteltu enemmän siitä, kenen nimiä listalla ei ole. Eniten ihmetystä on aiheuttanut Tencentin puuttuminen – kyseessä on kuitenkin Kiinan teknologiasektorin yksi kirkkaimmista kruununjalokivistä.

Kiinassa on herännyt huolta likinäköisyyden yleistyminen sekä pelien sisältämän väkivallan ja eroottisen sisällön vaikutukset kansalaisiin. Yhtälailla maassa on kannettu huolta pelien aiheuttamasta addiktiosta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Kiina Tencent
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto