Retrokone The C64 Mini saamassa isoveljen - täysikokoinen Kuusnelonen tulossa tuotantoon

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 28.12.2018 12:01

Retrokone The C64 Mini saamassa isoveljen - täysikokoinen Kuusnelonen tulossa tuotantoon Yksi viime vuosien isoista trendeistä on ollut nostalgianälkään kohdistetut vanhojen pelikonsolien ja tietokoneiden pienoisversiot. Nämä retrokoneet ovat olleet yleensä uskollisia alkuperäiselle esikuvalleen ulkonäössä, mutta ovat olleet lilliputtimaisia fyysisiltä mitoiltaan.
Pääsääntöisesti näitä 8-bittisen aikakauden uusiopainoksia ovat vauhdittaneet erilaiset Raspberry Pi -tyyliset sisuskalut, joten muinaisen koneen emulointi on saatu ahdettua näppärästi pieneen koteloon.

Yksi suosituimmista retrokoneista on ollut The C64 Mini, joka on tuonut legendaarisen Commodore 64-kotimikron taas olohuoneisiin. Kuusnelosen uusiopainoksen erona erilaisiin retrokonsoleihin on ollut kuitenkin se, että laite on nimenomaan tietokoneen uusiopainos - ei konsolin. Kuusnelosen pikkuversion näppäimistö on ollut vain koriste ja koneen käyttäminen muuhun kuin pelaamiseen on vaatinut erillisen USB-näppäimistön liittämisen C64 Miniin.

Tähän ongelmaan on nyt tulossa vastaus, kun kuusnelosesta ollaan suunnittelemassa täysikokoista versiota, jossa myös näppäimistö on autenttisen oloinen alkuperäiseen verrattuna.Projektin takana on Retro Games-yhtiö, eli sama firma, jolta nytkin myynnissä oleva C64 Mini on tullut. Koneen on tarkoitus ilmestyä vuoden 2019 aikana kauppojen hyllyille ja se sisältänee samaa rautaa kuin C64 Minikin. Todennäköisesti myös valmiiksi ladatut ja lisensoidut pelit ovat osa myös kuusnelosen uusiopainoksen täysversiota.

Ja kyllä, luonnollisesti koneesta tulee löytymään myös alkuperäinen kuusnelosen BASIC, jotta 1980-luvulla ohjelmointiin hypänneet pääsevät fiilistelemään vanhoja taitojaan.

Täyskokoista kuusnelosta odotellessa kannattaa tarkistaa C64 Minin päivän hinta - sitä on löytynyt viime aikoina varsin hyvillä tarjouksilla.

Ja heille, ketkä ihmettelevät mikä ihme oikein kuusnelonen on ja miksi siitä kohkataan, suosittelemme lukemaan pitkän artikkelin aiheesta:

Tällainen oli Commodore 64 - Tasavallan tietokone

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna (6.12.2019 16:51)
YouTuben viime vuonna julkaisema Rewind-muistelovideo ei ollut nettikansan mieleen, sillä siitä tuli palveluin vihatuin (dislike) video. Tähän päivään mennessä videolle on annettu 17 miljoonaa ....
Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen (6.12.2019 16:00)
Puolijohdejätti Qualcomm ja Pokemon Go -pelistä parhaiten tunnettu Niantic Labs kehittävät yhdessä uuteen Snapdragon XR2 -alustaan perustuvia AR-laseja. Kehitteillä olevat AR-lasit eivät ....
Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) (6.12.2019 15:31)
Black Friday oli ja meni. Black Friday -tarjousjuhlan aikana nähtiin paljon tarjouksia kuulokkeiden kohdalla. Tarjouksessa olivat esimerkiksi Sennheiser HD 598 Cs, Sony WF-1000XM3 ja Sony WH-1000XM3 ....
Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera (6.12.2019 12:01)
Motorolan One -sarja sai taas uuden lisäyksen, sillä yritys julkisti Motorola One Hyper -puhelimen. Motorola on tänä vuonna tuonut markkinoille muun muassa Motorola One Macron, Motorola One ....
Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera (6.12.2019 11:05)
Samsungin komponenttikehityksestä on kuultu kamerasensoriuutisia muutamaan otteeseen tämän vuoden aikana. Yhtiö on kertonut kehittäneensä niin 64 kuin peräti 108 megapikselin kennot älypuhelimiin. ....

Uutisarkisto