AfterDawn: IT-alan uutiset

Kylpytynnyrit ja poreammeet hakkeroitiin - hyökkääjä voi säädellä lämpötilaa, näkee poreammeen sijainnin

Kirjoittaja AfterDawn @ 27.12.2018 16:49

Kylpytynnyrit ja poreammeet hakkeroitiin - hyökkääjä voi säädellä lämpötilaa, näkee poreammeen sijainnin

Brittiläinen tietoturvayhtiö on paljastanut turvallisuusriskin "älykkäissä" poreammeissa ja kylpytynnyreissä. Brittiläisen Balboa Water Groupin kalliimman hintaluokan poreammeet sisältävät mahdollisuuden säätää ammeiden veden lämpötilaa ja muita ominaisuuksia älypuhelimen avulla.
Pahaksi onneksi sovellus, jolla ammeita ohjataan, ei sisällä minknäänlaista sisäänkirjautumista - mahdollistaen kelle tahansa pääsyn ohjaamaan poreammeen asetuksia. Poreammeet kertovat myös sovelluksen kautta sijaintsinsa ja sen hetkisen tilansa, eli pahantahtoinen hakkeri voi seurata myös, milloin ja missä poreammetta käytetään.

Yhtuön mukaan se oli tietoisesti jättänyt sisäänkirjautumisen pois sovelluksesta, helpottaakseen sovelluksen käyttöä. Nyt yhtiö on ottanut yhteyttä ammeita ostaneisiin kuluttajiin ja aikoo parantaa sovelluksen tietoturvaa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto