Facebook selittää – Tämän takia se antoi ulkopuolisille pääsyn yksityisviesteihisi

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 22.12.2018 13:11

Facebook selittää – Tämän takia se antoi ulkopuolisille pääsyn yksityisviesteihisi Facebook on selitellyt blogikirjoitusten kautta tällä viikolla noussutta kohua, jossa yhteisöpalvelua syytettiin yksityistietojen levittämisestä valikoiduille yrityksille ja yhteistyötahoille. Facebook antoi kumppaniyrityksille oikeuden käyttäjän yksityisviesteihin sekä jakeli käyttäjien sähköpostitietoja, vaikka käyttäjä olisi virittänyt tietosuoja-asetuksensa kireälle.
Käyttäjäkunnan tietoja Facebook on jakanut 150 yritykselle, mutta yhteisöpalvelu kieltää tehneensä mitään väärää tai ilman käyttäjiensä lupaa. Tarkemmat tiedot kaikista syytekohdista löytyy AfterDawnin aiemmasta uutisesta.

Facebookin mukaan se on antanut esimerkiksi Spotifylle ja Netflixille luvan lukea käyttäjien yksityisviestejä, koska näiden palveluihin on integroitu mahdollisuus käydä Messenger-keskusteluita. Käyttäjä pystyy näin käymään keskusteluita kuunnellessaan musiikkia tai katsoessaan elokuvia, eikä hänen tarvitse avata toista palvelua. Facebook on selventänyt yksityisviesteihin pääsyä tarkemmin erillisessä blogikirjoituksessa.

Facebookin mukaan se ei ole saanut kumppaniyrityksiltä rahallista korvausta tiedoista. Tavoitteena oli vain tarjota verkkopalveluihin sosiaalisia ominaisuuksia, jotka kertovat esimerkiksi mistä käyttäjän ystävät pitävät.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Elisa laajentaa 5G-puhelimien valikoimaa – Huawein Mate 20 X 5G ennakkomyyntiin Elisa laajentaa 5G-puhelimien valikoimaa – Huawein Mate 20 X 5G ennakkomyyntiin (19.6.2019 18:03)
Matkapuhelinoperaattori Elisa on laajentanut 5G-puhelimien valikoimaa Huawein uutuusmallilla. OnePlus 7 Pro 5G:n ja ZTE Axon 10 Pro 5G:n lisäksi Elisan valikoimista löytyy nyt Huawein Mate 20 X 5G. ....
Samsungin lippulaivan julkaisupäivä paljastui! Samsungin lippulaivan julkaisupäivä paljastui! (19.6.2019 11:06)
Samsungin Galaxy Note -mallisto hyppää kymmenluvulle elokuun 7. päivänä, kertoo verkkosivusto CNET. Sivustolle puhuneiden lähteiden mukaan korealaisyhtiö aikoo tuolloin paljastaa Galaxy Note10 ....
Etsitkö halpaa puhelinta, jossa on pitkä akkukesto? Saatat kiinnostua tästä uutuudesta Etsitkö halpaa puhelinta, jossa on pitkä akkukesto? Saatat kiinnostua tästä uutuudesta (19.6.2019 10:13)
HMD Global on aloittanut Nokia 3.2 -älypuhelimen myynnin Suomessa. Android 9 Pie -käyttöjärjestelmään perustuvan älypuhelimen suositeltu vähittäismyyntihinta on 149 euroa ja puhelimen yksi myyntivalteista ....
Ilmaiset TV-lähetykset kaapelissa jatkuvat Suomessa – Kopiosto hävisi kanteen Ilmaiset TV-lähetykset kaapelissa jatkuvat Suomessa – Kopiosto hävisi kanteen (18.6.2019 19:18)
Ilmaiset kaapeliverkon televisiolähetykset ovat olleet uhattuna, sillä tekijänoikeusjärjestö Kopioston näkemyksen mukaan kaapelitelevisio-operaattorit ovat tv-lähetysten edelleenlähettäjiä, ....
1 kommentti
Facebook paljasti vihdoin oman virtuaalivaluutan – Tulossa WhatsAppiin Facebook paljasti vihdoin oman virtuaalivaluutan – Tulossa WhatsAppiin (18.6.2019 18:33)
Pitkään kestäneiden huhujen jälkeen Facebook on vihdoin paljastanut suunnitelmansa laajentua mobiilimaksamiseen. Yhteisöpalvelujätti tähtää markkinoille oman virtuaalivaluutan voimin ja sen ....

Uutisarkisto