Facebook selittää – Tämän takia se antoi ulkopuolisille pääsyn yksityisviesteihisi

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 22.12.2018 13:11

Facebook selittää – Tämän takia se antoi ulkopuolisille pääsyn yksityisviesteihisi Facebook on selitellyt blogikirjoitusten kautta tällä viikolla noussutta kohua, jossa yhteisöpalvelua syytettiin yksityistietojen levittämisestä valikoiduille yrityksille ja yhteistyötahoille. Facebook antoi kumppaniyrityksille oikeuden käyttäjän yksityisviesteihin sekä jakeli käyttäjien sähköpostitietoja, vaikka käyttäjä olisi virittänyt tietosuoja-asetuksensa kireälle.
Käyttäjäkunnan tietoja Facebook on jakanut 150 yritykselle, mutta yhteisöpalvelu kieltää tehneensä mitään väärää tai ilman käyttäjiensä lupaa. Tarkemmat tiedot kaikista syytekohdista löytyy AfterDawnin aiemmasta uutisesta.

Facebookin mukaan se on antanut esimerkiksi Spotifylle ja Netflixille luvan lukea käyttäjien yksityisviestejä, koska näiden palveluihin on integroitu mahdollisuus käydä Messenger-keskusteluita. Käyttäjä pystyy näin käymään keskusteluita kuunnellessaan musiikkia tai katsoessaan elokuvia, eikä hänen tarvitse avata toista palvelua. Facebook on selventänyt yksityisviesteihin pääsyä tarkemmin erillisessä blogikirjoituksessa.Facebookin mukaan se ei ole saanut kumppaniyrityksiltä rahallista korvausta tiedoista. Tavoitteena oli vain tarjota verkkopalveluihin sosiaalisia ominaisuuksia, jotka kertovat esimerkiksi mistä käyttäjän ystävät pitävät.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Trump uhkaa sulkea koko sosiaalisen median – Kimpaantui Twitterille faktanapista Trump uhkaa sulkea koko sosiaalisen median – Kimpaantui Twitterille faktanapista (28.5.2020 06:12)
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on hyökännyt voimakkasti sosiaalista mediaa vastaan, vaikka hän on omassa politiikassaan hyödyntänyt sitä varsin paljon. Sosiaalinen media on tarjonnut ....
1 kommentti
Halvimmat SSD-levyt juuri nyt: Huipputarjouksena teran levy 91 eurolla, 120GB 22e, 480GB 62e, ... Halvimmat SSD-levyt juuri nyt: Huipputarjouksena teran levy 91 eurolla, 120GB 22e, 480GB 62e, ... (27.5.2020 18:30)
Hintakatsauksemme Suomen SSD-levyjen hintoihin on jälleen täällä. Eri kokoluokista olemme kaivaneet esille kaikkein edullisimmat SSD-levyt mitä Suomessa myynnissä on.
1 kommentti
Lenovo esitteli kaksi 2-in-1-kannettavaa: Yoga Duet 7i ja IdeaPad Duet 3i Lenovo esitteli kaksi 2-in-1-kannettavaa: Yoga Duet 7i ja IdeaPad Duet 3i (27.5.2020 18:26)
Lenovo on julkaissut kaksi 2-in-1 -kannettavaa tietokonetta, jotka pyörittävät Windows 10 -käyttöjärjestelmää ja tukevat LTE-yhteyksiä. Yoga Duet 7i on varustettu 13-tuumaisella IPS 2K -kosketusnäytöllä ....
OnePlus paljasti: Tulossa on jälleen edullisia puhelimia OnePlus paljasti: Tulossa on jälleen edullisia puhelimia (27.5.2020 17:13)
OnePlus nousi kansan tietoisuuteen vuonna 2014 aggressiivisella mainoskampanjalla, jossa se puhui lippulaivantappajasta, jonka hinta on vain murto-osa huippuvalmistajien laitteesta. OnePlus ....
OnePlus julkaisi OnePlus 5 ja 5T -puhelimille ison OxygenOS 10 -päivityksen OnePlus julkaisi OnePlus 5 ja 5T -puhelimille ison OxygenOS 10 -päivityksen (27.5.2020 16:57)
OnePlus tunnetaan erityisesti laadukkaista ja kohtuuhintaisista älypuhelimista, mutta samalla yhtiö on profiloitunut ohjelmistopäivitysten rintamalla tuomalla älypuhelimiinsa päivityksiä takuuvarmasti ....

Uutisarkisto