AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook selittää – Tämän takia se antoi ulkopuolisille pääsyn yksityisviesteihisi

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 22.12.2018 13:11

Facebook selittää – Tämän takia se antoi ulkopuolisille pääsyn yksityisviesteihisi Facebook on selitellyt blogikirjoitusten kautta tällä viikolla noussutta kohua, jossa yhteisöpalvelua syytettiin yksityistietojen levittämisestä valikoiduille yrityksille ja yhteistyötahoille. Facebook antoi kumppaniyrityksille oikeuden käyttäjän yksityisviesteihin sekä jakeli käyttäjien sähköpostitietoja, vaikka käyttäjä olisi virittänyt tietosuoja-asetuksensa kireälle.
Käyttäjäkunnan tietoja Facebook on jakanut 150 yritykselle, mutta yhteisöpalvelu kieltää tehneensä mitään väärää tai ilman käyttäjiensä lupaa. Tarkemmat tiedot kaikista syytekohdista löytyy AfterDawnin aiemmasta uutisesta.

Facebookin mukaan se on antanut esimerkiksi Spotifylle ja Netflixille luvan lukea käyttäjien yksityisviestejä, koska näiden palveluihin on integroitu mahdollisuus käydä Messenger-keskusteluita. Käyttäjä pystyy näin käymään keskusteluita kuunnellessaan musiikkia tai katsoessaan elokuvia, eikä hänen tarvitse avata toista palvelua. Facebook on selventänyt yksityisviesteihin pääsyä tarkemmin erillisessä blogikirjoituksessa.

Facebookin mukaan se ei ole saanut kumppaniyrityksiltä rahallista korvausta tiedoista. Tavoitteena oli vain tarjota verkkopalveluihin sosiaalisia ominaisuuksia, jotka kertovat esimerkiksi mistä käyttäjän ystävät pitävät.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto