AfterDawn: IT-alan uutiset

Yle Areenan sisällöt katseltavissa nyt myös EU:n alueella

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 20.12.2018 19:05

Yle Areenan sisällöt katseltavissa nyt myös EU:n alueella

Huhtikuun alusta voimaan tulleen EU:n siirrettävyysasetuksen ensimmäiset vaikutukset ovat nyt nähtävillä. Yle Areenan videotallenteet avautuivat suomalaisten käytettäväksi EU-alueella mobiilisovelluksilla.
EU:n siirrettävyysasetuksen mukaan EU-maiden kansalaiset voivat käyttää asuinmaassaan tilaamaansa tai hankkimaansa digisisältöpalvelua, kuten esimerkiksi Netflixiä, oleskellessaan tilapäisesti toisessa EU-maassa. Yle Areenassa tämä on mahdollista tästä päivästä lähtien Androidin sekä iOS:n mobiilisovelluksilla. Areenan käyttö onnistuu Yle Tunnuksen avulla. Voidakseen katsoa Areenaa ulkomailla tarvitsee käyttäjän varmistaa kertaluontoisesti kotipaikkansa. Varmistus tapahtuu tunnistautumalla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla, jolloin Yle saa tiedon asuinpaikasta Väestörekisterikeskuksesta. Varmistuksen jälkeen Areenasta on mahdollista katsoa videosisältöjä rajoituksetta EU:n alueella. Suomessa Areenan käyttö on edelleen mahdollista ilman kirjautumista ja tunnistautumista.
Aluksi tarjonta rajoittuu videosisältöihin, mutta myös audiosisällöt ovat käytettävissä ensi vuoden alkupuolella. Sisältöjen käyttö selaimella tulee myös mahdolliseksi vuoden 2019 alkupuolella. Joitain rajoituksia saattaa myös olla suorissa lähetyksissä sekä niiden tallenteissa.

Yle on ensimmäinen pohjoismainen yleisradioyhtiö, joka on mahdollistanut sisältöjensä käytettävyyden EU-alueella maarajoituksista huolimatta. Euroopassa ensimmäinen ja ainoa ennen Yleä oli belgialainen RTBF.


AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: YLE Areena
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto