Yle Areenan sisällöt katseltavissa nyt myös EU:n alueella

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 20.12.2018 19:05

Yle Areenan sisällöt katseltavissa nyt myös EU:n alueella Huhtikuun alusta voimaan tulleen EU:n siirrettävyysasetuksen ensimmäiset vaikutukset ovat nyt nähtävillä. Yle Areenan videotallenteet avautuivat suomalaisten käytettäväksi EU-alueella mobiilisovelluksilla.
EU:n siirrettävyysasetuksen mukaan EU-maiden kansalaiset voivat käyttää asuinmaassaan tilaamaansa tai hankkimaansa digisisältöpalvelua, kuten esimerkiksi Netflixiä, oleskellessaan tilapäisesti toisessa EU-maassa. Yle Areenassa tämä on mahdollista tästä päivästä lähtien Androidin sekä iOS:n mobiilisovelluksilla. Areenan käyttö onnistuu Yle Tunnuksen avulla. Voidakseen katsoa Areenaa ulkomailla tarvitsee käyttäjän varmistaa kertaluontoisesti kotipaikkansa. Varmistus tapahtuu tunnistautumalla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla, jolloin Yle saa tiedon asuinpaikasta Väestörekisterikeskuksesta. Varmistuksen jälkeen Areenasta on mahdollista katsoa videosisältöjä rajoituksetta EU:n alueella. Suomessa Areenan käyttö on edelleen mahdollista ilman kirjautumista ja tunnistautumista.Aluksi tarjonta rajoittuu videosisältöihin, mutta myös audiosisällöt ovat käytettävissä ensi vuoden alkupuolella. Sisältöjen käyttö selaimella tulee myös mahdolliseksi vuoden 2019 alkupuolella. Joitain rajoituksia saattaa myös olla suorissa lähetyksissä sekä niiden tallenteissa.

Yle on ensimmäinen pohjoismainen yleisradioyhtiö, joka on mahdollistanut sisältöjensä käytettävyyden EU-alueella maarajoituksista huolimatta. Euroopassa ensimmäinen ja ainoa ennen Yleä oli belgialainen RTBF.


Tägit: YLE Areena
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa (22.10.2019 12:44)
HBO Nordic on ilmoittanut tänään nostavansa hintoja Suomessa. Vanhoille tilaajille hinnankorotukset astuvat voimaan seuraavassa kuukausilaskussa. Perustilauksen hinta nousee aiemmasta 9,95 ....
TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi (22.10.2019 06:21)
Puolijohdevalmistaja TSMC aikoo yllättäen lisätä investointejaan vielä tälle vuodelle. Aiemmin ilmoitetun 11 miljardin dollarin investointikulujen sijaan yhtiö on korottanut koko vuoden investoinnit ....
Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille (22.10.2019 06:04)
Piirto-ohjelmien suvereeni markkinajohtaja Adobe lupasi jo vuosi sitten, että se julkaisee "oikean" Photoshop-kuvankäsittelyohjelman iPadille tämän vuoden aikana. Täysiveristä Photaria ei ole ....
Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
1 kommentti
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....

Uutisarkisto