AfterDawn: IT-alan uutiset

Google muuttaa hakukonettaan – Mobiilisivut jyräävät vanhat sivut

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 20.12.2018 11:46

Google muuttaa hakukonettaan – Mobiilisivut jyräävät vanhat sivut

Googlen mukaan jo puolet sen esittämistä hakutuloksista on indeksoitu vuoden 2016 lopulla käyttöönotetulla mobile-first-menetelmällä. Syy uuteen indeksointimenetelmään on hyvin käytännönläheinen: suurin osa hakukoneella tehdyistä hauista tulee mobiililaitteista, joten sivujen mobiiliversiot olisi tällöin syytä indeksoida.
Muutoksella ei ole merkitystä jos verkkosivut on suunniteltu responsiivisiksi eli sivujen ulkoasu mukautuu käyttäjän päätelaitteen mukaan. Mobile-first-indeksointi vaikuttaa kuitenkin silloin kun sivusta on olemassa sisällöltään poikkeavat mobiili- ja desktop-versiot. Tässä tapauksessa Google huomioi mobiilisivun ja mobiilisivun hakukoneoptimointi vaikuttaa desktop-sivun sijaan näkyvyyteen.

Virallinen siirtyminen mobile-first-indekstointiin alkoi tänä vuonna, vaikka Google onkin testannut sitä vuodesta 2016 lähtien. Mobiilisivua priorisoidaan myös AMP-sivujen edelle.
AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto