Facebook joutuu vastaamaan mokistaan – Pääsyyttäjä nosti kanteen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 20.12.2018 10:24

Facebook joutuu vastaamaan mokistaan – Pääsyyttäjä nosti kanteen Teknologiayhtiöitä haastetaan Yhdysvalloissa oikeuteen milloin mistäkin syystä, mutta nyt Facebook on joutunut totisen paikan eteen. Washington D.C.:n pääsyyttäjä on nimittäin nostanut kanteen yhteisöpalvelua vastaan. Syytekynnys nousi keväällä kohutussa Cambridge Analytica -tapauksessa.
Pääsyyttäjä Karl Racinen mukaan Facebook on vastuussa Cambridge Analytican harjoittamasta yksityistietojen massakeräämisen ja niiden eteenpäinmyymisestä. Cambridge Analytica toteutti tietojenkeruun Facebook-sovelluksena, joka oli naamioitu "luonnetestiksi". Testin avulla kerättiin käyttäjien yksityistietoja, jotka myytiin eteenpäin mainosten kohdentamiseksi.

Tietoja on hyödynnetty ainakin Brexit-kampanjan aikaisessa mainonnassa sekä Donal Trumpin presidentinvaalikampanjassa.Britanniassa Facebookille lätkäistiin 500 000 punnan sakot tapaukseen liittyen. Päässyttäjänviraston mukaan se aikoo nostaa lisäsyytteitä yhtiötä vastaan, mikäli uusia todisteita tulee ilmi. Tutkintaa voidaan laajentaa esimerkiksi The New York Timesin tuoreilla paljastuksilla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna (6.12.2019 16:51)
YouTuben viime vuonna julkaisema Rewind-muistelovideo ei ollut nettikansan mieleen, sillä siitä tuli palveluin vihatuin (dislike) video. Tähän päivään mennessä videolle on annettu 17 miljoonaa ....
Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen (6.12.2019 16:00)
Puolijohdejätti Qualcomm ja Pokemon Go -pelistä parhaiten tunnettu Niantic Labs kehittävät yhdessä uuteen Snapdragon XR2 -alustaan perustuvia AR-laseja. Kehitteillä olevat AR-lasit eivät ....
Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) (6.12.2019 15:31)
Black Friday oli ja meni. Black Friday -tarjousjuhlan aikana nähtiin paljon tarjouksia kuulokkeiden kohdalla. Tarjouksessa olivat esimerkiksi Sennheiser HD 598 Cs, Sony WF-1000XM3 ja Sony WH-1000XM3 ....
Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera (6.12.2019 12:01)
Motorolan One -sarja sai taas uuden lisäyksen, sillä yritys julkisti Motorola One Hyper -puhelimen. Motorola on tänä vuonna tuonut markkinoille muun muassa Motorola One Macron, Motorola One ....
Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera (6.12.2019 11:05)
Samsungin komponenttikehityksestä on kuultu kamerasensoriuutisia muutamaan otteeseen tämän vuoden aikana. Yhtiö on kertonut kehittäneensä niin 64 kuin peräti 108 megapikselin kennot älypuhelimiin. ....

Uutisarkisto