Kiirehtiminen ei kannattanut – AR-yhtiö ajautui maksukyvyttömäksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 19.12.2018 10:39

Kiirehtiminen ei kannattanut – AR-yhtiö ajautui maksukyvyttömäksi Tie ideasta menestystarinaksi ei ole aina ruusuinen, vaikka siltä voi vaikuttaa teknologiakasvuyritysten tarinoita lukiessa. Pelkkä idea tai oikeilla jäljillä oleminen ei riitä, vaan ajoitus ja oikeat suhteet merkityksevät erittäin paljon. Tämän on saanut kokea esimerkiksi Blippar-niminen laajennettuun todellisuuteen erikoistunut yhtiö.
Vuonna 2011 perustettu brittiläinen AR-kasvuyritys oli ensimmäisiä teknologiayhtiöitä, joka tarttui kiinni laajennetusta todellisuudesta. Blippar kehitti vuonna 2014 Google Glass -laseille ensimmäisen kuvantunnistussovelluksen. Lisäksi Blippar pääsi kehittämään isoille brändeille laajennettuun todellisuuteen perustuvia mainoskampanjoita, asiakasyrityksinä olivat Nestle, Coca-Cola ja General Mills.

Yritys onnistui keräämään rahaa pääomasijoittajilta ja parhaimmillaan yhtiön markkina-arvo nousi 1,5 miljardiin dollariin. Viimeisimmällä rahoituskierroksella rahaa ei kuitenkaan enää saatu kokoon, vaan sijoittajat antoivat tappiollisen yrityksen ajautua selvitystilaan.

Blipparin tapauksessa opetus lienee se, että vaikka teknologia ja idea ovatkin kunnossa, niin ajoituksella ja oikeisiin asioihin panostamisella on merkitystä. Blippar oli ehkä liian ajoissa liikkeellä, jolloin se tuli käyttäneeksi resurssejaan epäonnistuneisiin hankkeisiin. Google Glass -lasit ovat tästä yksi esimerkki. Jos on malttia seurata markkinoiden kehittymistä, niin silloin pystyy myös satsaamaan tarkemmin oikeisiin projekteihin.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Elisa laajentaa 5G-puhelimien valikoimaa – Huawein Mate 20 X 5G ennakkomyyntiin Elisa laajentaa 5G-puhelimien valikoimaa – Huawein Mate 20 X 5G ennakkomyyntiin (19.6.2019 18:03)
Matkapuhelinoperaattori Elisa on laajentanut 5G-puhelimien valikoimaa Huawein uutuusmallilla. OnePlus 7 Pro 5G:n ja ZTE Axon 10 Pro 5G:n lisäksi Elisan valikoimista löytyy nyt Huawein Mate 20 X 5G. ....
Samsungin lippulaivan julkaisupäivä paljastui! Samsungin lippulaivan julkaisupäivä paljastui! (19.6.2019 11:06)
Samsungin Galaxy Note -mallisto hyppää kymmenluvulle elokuun 7. päivänä, kertoo verkkosivusto CNET. Sivustolle puhuneiden lähteiden mukaan korealaisyhtiö aikoo tuolloin paljastaa Galaxy Note10 ....
Etsitkö halpaa puhelinta, jossa on pitkä akkukesto? Saatat kiinnostua tästä uutuudesta Etsitkö halpaa puhelinta, jossa on pitkä akkukesto? Saatat kiinnostua tästä uutuudesta (19.6.2019 10:13)
HMD Global on aloittanut Nokia 3.2 -älypuhelimen myynnin Suomessa. Android 9 Pie -käyttöjärjestelmään perustuvan älypuhelimen suositeltu vähittäismyyntihinta on 149 euroa ja puhelimen yksi myyntivalteista ....
Ilmaiset TV-lähetykset kaapelissa jatkuvat Suomessa – Kopiosto hävisi kanteen Ilmaiset TV-lähetykset kaapelissa jatkuvat Suomessa – Kopiosto hävisi kanteen (18.6.2019 19:18)
Ilmaiset kaapeliverkon televisiolähetykset ovat olleet uhattuna, sillä tekijänoikeusjärjestö Kopioston näkemyksen mukaan kaapelitelevisio-operaattorit ovat tv-lähetysten edelleenlähettäjiä, ....
1 kommentti
Facebook paljasti vihdoin oman virtuaalivaluutan – Tulossa WhatsAppiin Facebook paljasti vihdoin oman virtuaalivaluutan – Tulossa WhatsAppiin (18.6.2019 18:33)
Pitkään kestäneiden huhujen jälkeen Facebook on vihdoin paljastanut suunnitelmansa laajentua mobiilimaksamiseen. Yhteisöpalvelujätti tähtää markkinoille oman virtuaalivaluutan voimin ja sen ....

Uutisarkisto