AfterDawn: IT-alan uutiset

Kiirehtiminen ei kannattanut – AR-yhtiö ajautui maksukyvyttömäksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 19.12.2018 10:39

Kiirehtiminen ei kannattanut – AR-yhtiö ajautui maksukyvyttömäksi Tie ideasta menestystarinaksi ei ole aina ruusuinen, vaikka siltä voi vaikuttaa teknologiakasvuyritysten tarinoita lukiessa. Pelkkä idea tai oikeilla jäljillä oleminen ei riitä, vaan ajoitus ja oikeat suhteet merkityksevät erittäin paljon. Tämän on saanut kokea esimerkiksi Blippar-niminen laajennettuun todellisuuteen erikoistunut yhtiö.
Vuonna 2011 perustettu brittiläinen AR-kasvuyritys oli ensimmäisiä teknologiayhtiöitä, joka tarttui kiinni laajennetusta todellisuudesta. Blippar kehitti vuonna 2014 Google Glass -laseille ensimmäisen kuvantunnistussovelluksen. Lisäksi Blippar pääsi kehittämään isoille brändeille laajennettuun todellisuuteen perustuvia mainoskampanjoita, asiakasyrityksinä olivat Nestle, Coca-Cola ja General Mills.

Yritys onnistui keräämään rahaa pääomasijoittajilta ja parhaimmillaan yhtiön markkina-arvo nousi 1,5 miljardiin dollariin. Viimeisimmällä rahoituskierroksella rahaa ei kuitenkaan enää saatu kokoon, vaan sijoittajat antoivat tappiollisen yrityksen ajautua selvitystilaan.

Blipparin tapauksessa opetus lienee se, että vaikka teknologia ja idea ovatkin kunnossa, niin ajoituksella ja oikeisiin asioihin panostamisella on merkitystä. Blippar oli ehkä liian ajoissa liikkeellä, jolloin se tuli käyttäneeksi resurssejaan epäonnistuneisiin hankkeisiin. Google Glass -lasit ovat tästä yksi esimerkki. Jos on malttia seurata markkinoiden kehittymistä, niin silloin pystyy myös satsaamaan tarkemmin oikeisiin projekteihin.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto