AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebookin bugi paljasti miljoonien privaattikuvat

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 16.12.2018 18:21 Kommentteja (2)

Facebookin bugi paljasti miljoonien privaattikuvat Facebook on julkaissut virallisessa kehittäjäblogissa tietoja bugista, joka on johtanut luvattomaan pääsyyn miljoonien käyttäjien kuvien privaattikuviin.
Ongelma on paljastunut sovelluksen kuvarajapinnasta, joka on antanut sovelluskehittäjille oikeudet kuviin, joita käyttäjät eivät ole julkaisseet. Kyseinen bugi on koskenut käyttäjiä, jotka ovat antaneet Facebook-kirjautumisen avulla pääsyn kuviin kolmannen osapuolen sovelluksille.

Ongelma on tosin korjattu ja oli ainoastaan hyväksikäytettävissä syyskuussa 12 päivän ajan, mutta tuona aikana kuvia on saattanut päästä vääriin käsiin. Facebookin mukaan kaikkiaan 6,8 miljoonan käyttäjän kuviin on ollut pääsy bugin avustuksella.

Tavallisesti APIn kautta on pääsy ainoastaan Facebookissa julkaistuihin kuviin, mutta bugia hyväksikäyttämällä kehittäjät ovat voineet päästä käsiksi mm. Facebookiin lähetettyihin kuviin, joita ei kuitenkaan ole julkaistu palvelussa.

Kaikkiaan tietoturva-aukko on koskenut 876 sovelluskehittäjää, jotka kehittävät jopa 1500 eri sovellusta.

Facebook kertoo yhteistyöstä sovelluskehittäjien kanssa, jossa pyritään selvittämään kaikki kuvat, jotka ovat vuotaneet luvattomasti ja poistamaan ne. Mikäli kuvia on vuotanut sinun Facebookin kautta, niin siitä ilmoitetaan Facebookin välityksellä.

Helpoin tapa määrittää onko omia kuvia vuotanut kolmannen osapuolen sovelluksiin, jos tietää antaneensa sellaiselle sovellukselle luvan, on tarkistaa kyseisestä sovelluksesta onko siellä kuvia, joiden ei pitäisi olla julkisia.

Lisätietoja tapauksesta löytyy mm. Facebookin tukikeskuksesta.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

116.12.2018 19:10
Ex-FB_user
Vahvistamaton

Vieläköhän mahtaa päästä kuviin käsiksi, jos tietää kuvien suoran osoitteen vaikka kuvaa ei olisi julkaistu tai sen näkyvyyttä on rajattu? Tein siitä yli 5 vuotta sitten ilmoituksen, mutta sitä ei pidetty bugina vaan ominaisuutena.

216.12.2018 20:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ex-FB_user:
Vieläköhän mahtaa päästä kuviin käsiksi, jos tietää kuvien suoran osoitteen vaikka kuvaa ei olisi julkaistu tai sen näkyvyyttä on rajattu? Tein siitä yli 5 vuotta sitten ilmoituksen, mutta sitä ei pidetty bugina vaan ominaisuutena.
Nykyään suora linkki heittää errorin, mikäli yrittää katsoa suoraan kuvatiedostoa, johon ri ole oikeuksia, pitkäänhän nuo suorat linkit toimi jopa "poistetuille" kuville.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
9 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto