AfterDawn: IT-alan uutiset

Discord kiristää kilpailua pelimarkkinoille – Lupaa kehittäjille enemmän rahaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 16.12.2018 13:58

Discord kiristää kilpailua pelimarkkinoille – Lupaa kehittäjille enemmän rahaa Kuluvana vuonna PC-pelien digitaalisissa myyntikanavissa on käynyt kuhina, kun alalle on tullut uusia toimijoita. Lokakuussa markkinoille laajentumisesta ilmoitti paremmin viestipalvelustaan tunnettu Discord. Vuoden lopulla taas Epic Games kertoi perustavansa oman pelikaupan.
Etenkin Epic Gamesin pelikauppa näyttää tuoneen alalle kaivattua kilpailua, sillä pian sen julkistamisen jälkeen Discord päätti muuttavansa oman kauppansa liikevaihtojakomallia. Discord tuudittautui aluksi perinteiseen 30-70-jakoon, jossa kauppaa ottaa 30 prosentin osuuden myyntihinnasta ja pelikehittäjä saa loput 70 prosenttia. Epic Games taas lupasi ottaa vain 12 prosenttia, joten kehittäjälle jää isompi 88 prosentin osuus.

Discordin mukaan tarkemman tutkinnan perusteella se kykeneekin tarjoamaan myyntikanavan ja siihen liittyvät työkalut paljon huokeampaan hintaan. Tarkemmin sanottuna Discord aikoo ottaa myynnistä vain 10 prosentin osuuden itselleen. Discrodin mukaan samat ehdot pätevät kaikille kehittäjille – Steamin uudessa mallissa isommat pelikehittäjät saavat taas parempia etuja.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto