AfterDawn: IT-alan uutiset

Nintendon minikonsoleiden tuotanto loppuu

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 15.12.2018 10:19

Nintendon minikonsoleiden tuotanto loppuu

Nintendo of American johtaja Reggie Fils-Aimén mukaan NES Classic- ja SNES Classic -minikonsoleiden tuotanto loppuu. Konsolit ovat vielä myynnissä joulusesongin ajan, mutta jälleenmyyjien varastoja ei enää täytetä konsoleiden loputtua.
Nintendo ei ole oikein missään vaiheessa ollut kovin kiinnostunut lyömään rahoiksi minikonsoleillaan, vaikka niiden kysyntä on ollut markkinoilla kovaa. NES Classicin ensimmäinen tuotantoerä myytiin nopeasti loppuun ja paikoitellen sen hinta nousi poskettomaksi. Vaikutukset näkyivät Suomessakin, kun kaikki halukkaat eivät saaneet mahdollisuutta ostaa konsolia itselleen. NES Classicin tuotanto käynnistettiin kuitenkin uudelleen tämän vuoden kesällä.

SNES Classic julkaistiin vuorostaan viime vuoden lopulla. Konsolia on alusta lähtien valmistettu paljon enemmän kuin NES Classicia, minkä takia SNES Classicin hankkiminen ei ole ollut aivan yhtä työlästä.
Tällä hetkellä Nintendon strategiana on tyydyttää nostalgikkojen pelinälkää Nintendo Switch Online -verkkopelipalvelun kautta. Palvelusta on mahdollista ostaa vanhoja pelejä ja pelata niitä uudella Switch-konsolilla.

Sony sen sijaan julkaisi joulukuun alussa PlayStation Classicin.

Mikäli itselleen vielä Nintendon retrokonsolin haluaa, kannattaa kiirehtiä ja tarkistaa hinnat ja saatavuudet alta olevista hintavertailulinkeistä:

NES Classic

SNES Classic

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto