AfterDawn: IT-alan uutiset

Nintendon minikonsoleiden tuotanto loppuu

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 15.12.2018 10:19

Nintendon minikonsoleiden tuotanto loppuu Nintendo of American johtaja Reggie Fils-Aimén mukaan NES Classic- ja SNES Classic -minikonsoleiden tuotanto loppuu. Konsolit ovat vielä myynnissä joulusesongin ajan, mutta jälleenmyyjien varastoja ei enää täytetä konsoleiden loputtua.
Nintendo ei ole oikein missään vaiheessa ollut kovin kiinnostunut lyömään rahoiksi minikonsoleillaan, vaikka niiden kysyntä on ollut markkinoilla kovaa. NES Classicin ensimmäinen tuotantoerä myytiin nopeasti loppuun ja paikoitellen sen hinta nousi poskettomaksi. Vaikutukset näkyivät Suomessakin, kun kaikki halukkaat eivät saaneet mahdollisuutta ostaa konsolia itselleen. NES Classicin tuotanto käynnistettiin kuitenkin uudelleen tämän vuoden kesällä.

SNES Classic julkaistiin vuorostaan viime vuoden lopulla. Konsolia on alusta lähtien valmistettu paljon enemmän kuin NES Classicia, minkä takia SNES Classicin hankkiminen ei ole ollut aivan yhtä työlästä.

Tällä hetkellä Nintendon strategiana on tyydyttää nostalgikkojen pelinälkää Nintendo Switch Online -verkkopelipalvelun kautta. Palvelusta on mahdollista ostaa vanhoja pelejä ja pelata niitä uudella Switch-konsolilla.

Sony sen sijaan julkaisi joulukuun alussa PlayStation Classicin.

Mikäli itselleen vielä Nintendon retrokonsolin haluaa, kannattaa kiirehtiä ja tarkistaa hinnat ja saatavuudet alta olevista hintavertailulinkeistä:

NES Classic

SNES Classic

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
9 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto