AfterDawn: IT-alan uutiset

Tuleeko VR:stä pannukakku? Elokuvateatteri ei panosta enää teknologiaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 14.12.2018 13:43 Kommentteja (5)

Tuleeko VR:stä pannukakku? Elokuvateatteri ei panosta enää teknologiaan Uusien teknologioiden muuttaminen massahiteiksi on erittäin vaikeaa. Se huomattiin 3D-elokuvien kohdalla ja se on huomattu myös VR:n kohdalla. Ainakin IMAX tuntuu olevan pettynyt VR:n yleistymiseen, sillä se aikoo sulkea kaikki VR-teatterinsa ensi vuoden alussa.
IMAX aloitti investoinnit VR-sisältöjen esittämiseen kaksi vuotta sitten, mutta yleisöjä ei saatu innostumaan VR-laseilla katsottavista sisällöistä. Yhtiön mukaan asiakaskokemukset olivat pääosin positiivisia, mutta teatterit eivät saavuttaneet tarvittavaa asiakaskuntaa. Teattereissa katsomiskokemusta yritettiin nostaa uudelle tasolle paitsi VR-laseilla, myös sisältöön reagoivien pukujen avulla.

Teattereita ehdittiin avata yhteensä seitsemän kappaletta, mutta neljä niistä on jo suljettu. Loput kolme teatteria suljetaan ensi vuoden alkuun mennessä. IMAX on myös keskyttänyt muitakin VR:ään liittyviä kehityshankkeita.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

114.12.2018 14:43

Tonnin kiekasu jos hyvät VR lasit haluaa kotiin asti. Vois olla halvempikin...

214.12.2018 15:23

Nooh, 3D:n kohdalla tuo huomattiin jo -80 luvulla. Siitä vain jaksettiin kohkata mediassa älyttömyyksiin asti vielä hetki sitten. Sama tilanne on nyt menossa sähköautojen kanssa vaikka jo 1800 luvulla todettiin ettei onnistu...

314.12.2018 21:45

En nyt sanoisi että VR on täysi pannukakku. Ainakin pelipuolella VR on löytänyt oman asiakaskuntansa ja yleityminen tapahtuu hitaasti tekniikan kehittyessä (ja halventuessa). Elokuvapuolella taas en näe mitään järkeä miksi joku katsoo elokuvan VR:n läpi nyky näyttöpanelien ollessa viela aika surkeita VR:ää ajatellen, ellei sitten elokuva ole erikseen tehty VR-laseja varten. Tosin silloinkin käyttäjäkunta on vielä kovin pientä. Yksinkertaisesti VR:n mainostaminen on aika vaikeaa kun sitä ei vaan tajua mistä on kyse ennempää kuin koittaa kunnollisia laseja (oculus, vive... ehkä PSVR en ole itse kokeillut).


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

415.12.2018 10:42
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
En nyt sanoisi että VR on täysi pannukakku.
Ei minullekkaan tullut mieleen että se olisi jotenkin teatteri juttu, ehkä luettu vääriä juttuja.

Uutinen ei tosin kertonut millaisia esityspaikkoja ja mitä on esitetty, kuvituskuvana on jotain pelilistä juttua ja ne päähän laitettu isot silmikot, jälkimmäiset on vähän sellaisia ettei kaikki ole innokkaita käyttään, varsinkin jos ovat julkisia.

515.12.2018 17:17

Urheilun puolella VR:ssä on iso potentiaali. Mestarien liigan matsi eturivissä hyvällä resoluutiolla ja äänellä kaveriporukan kanssa olisi jotain mitä rahalla ei välttämättä edes saa reaalimaailmassa.

Elokuvassa on se ongelma että kuvauksella ja kuvakulmilla on iso merkitys ja VR antaa liian ison mahdollisuuden keskittyä epäolennaiseen. Dokumentteihin VR voisi tuoda jotain uutta kulmaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
9 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto