AfterDawn: IT-alan uutiset

Valtava tietovuoto – Jopa 500 miljoonan hotelliasiakkaan tiedot paljastuivat

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 30.11.2018 14:34

Valtava tietovuoto – Jopa 500 miljoonan hotelliasiakkaan tiedot paljastuivat Yhdysvaltalainen hotelliketju Starwood Hotels kertoo joutuneensa tietomurron kohteeksi. Murron seurauksena peräti hotelliketjun 500 miljoonan asiakkaan tiedot ovat päätyneet vääriin käsiin. Starwood Hotels on osa Marriott Internationalia.
Luvaton pääsy hotelliketjun asiakastietoihin havaittiin syyskuun 10. päivänä, mutta tarkempien tutkimusten mukaan tietokantaa on hyödynnetty luvattomasti jo vuodesta 2014 lähtien. Marriott arvelee, että sen järjestelmistä on hankittu 500 miljoonan asiakkaan tiedot. Ainakin 327 miljoonan asiakkaan nimet, postiosoitteet, puhelinnumerot, syntymäajat, sukupuoli, sähköposti, passitiedot, Starwoodin palkitsemisjärjestelmän tiedot, saapumis- ja lähtemispäivät ja varaamispäivä paljastuvat tietokannasta.

Joukossa on myös maksukorttitietoja salatussa muodossa.

Marriot on aikoo ottaa yhteyttä kaikkii niihin henkilöihin, joiden tiedot ovat paljastuneet.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto