AfterDawn: IT-alan uutiset

Putin seurasi Twitterin poistamaa vale-Putinia

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 29.11.2018 16:19

Putin seurasi Twitterin poistamaa vale-Putinia

Twitter on poistanut palvelustaan valetilin @putinRF_eng, joka on esittänyt Venäjän presidentti Vladimir Putinia.
Valetilien poistoa ei Twitterin viimeaikaisten toimien valossa voi pitää erikoisena, sillä yhtiö on ilmoittanut poistaneensa 70 miljoonaa tiliä palvelustaan touko- ja kesäkuussa taistelussaan valeuutisia vastaan.

Erikoisen tapauksesta tekee se, että Putinin henkilökohtainen tili on Engadgetin mukaan seurannut tiliä. Valetilin uskottiin kauan olevan Putinin englannin kielinen tili. Valetilillä oli yli miljoona seuraajaa ja se ehti toimia kuusi vuotta ennen poistoa.

Valetili oli keskittynyt pääpiireittäin twiittaamaan virallisia linkkejä ja kuvia Putinin julkisista esiintymisistä. Osa twiiteistä on jopa päätynyt eri uutisorganisaatioiden, kuten BBC:n, uutisiin asti. Twitterin virallisen selityksen mukaan Venäjän viranomaiset antoivat yhtiölle vinkin tilistä, jonka jälkeen Twitter päätyi poistamaan tilin sen rikottua yhtiön sääntöjä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto