Astuitko Black Friday -ansaan? Tästä päivässä oli oikeasti kyse

Kirjoittaja AfterDawn @ 26.11.2018 10:19 Kommentteja (4)

Astuitko Black Friday -ansaan? Tästä päivässä oli oikeasti kyse Suomeen Yhdysvalloista rantautunut Black Friday -kulutusjuhlaperinne on nyt ohi, mutta Cyber Monday -alennukset ovat tulleet tilalle.
Kovan kulutusjuhlinnan jälkeen on saattanut iskeä krapula, oliko tarjouksiin tarttumisessa lopulta mitään järkeä. Olisitko ostanut kaikkea sitä tavaraa oikeasti muuten, vai päätitkö Sulo Vilen -tyylisesti tarttua tilaisuuteen, koska halvalla saa. Tunnepohjaisen ostamiseen yllyttäminen on koko Black Fridayn ajatus, kuten Crackedin Honest Ads -videosarjassa osuvasti todistellaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

126.11.2018 17:44

Enpä ole pitkään aikaan suurempia heräteostoksia enää tehnyt. Blackistä tuli ostettua jo pitkään hankitalistalla ollut tavara kunnon alennuksella joten pelkkää voittoa itselle.

227.11.2018 07:39

https://www.youtube.com/watch?v=99Fym3As7PY Bf ei ole koskaan voittoa ostajalle. Alennukse päätetään maahantuojan kanssa jo hyvissä ajoin jolloin myyntikate ei ole pienenpi. Esim ps4 hinta on ollut tänä syksynä pienenoi johtuu siitä että ensi vuonna julkastaan ps5. ei se tule myyntiin silloin mutta, se hidastaa ps4 myyntiä. Joten maahantuojilla on kiire tyhjentää varastojaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.11.2018 @ 07:40

327.11.2018 10:00
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti greedyjama:
Bf ei ole koskaan voittoa ostajalle.

Onko tuossa nyt jotain termikikkailua, vai mihin perustat ?
Jos mietit ihan voittoa sillä tavalla että siitä jää käteen jotain myymällä se kalliimmalla kuin siitä maksoi kuluineen, niin kyllä se on mahdollista. Eli nämä parjatut trokarit harrastaa tuota.

Mutta ihan tavallisena kuluttaja jos voitoksi laskee sen että tekee harkitun hankinnan edullisesti BF tarjouksesta, niin on se säästöä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti greedyjama:
Alennukse päätetään maahantuojan kanssa jo hyvissä ajoin jolloin myyntikate ei ole pienenpi.

Tuossa juuri perustelit miksi ostaja voi tehdä "voittoa", tosiaan mustaperjantai kamppiksissa voi olla tarjouksia jotka ovat niin hyviä että jopa jälleenmyyjien kannattaisi niitä ostaa. Eli kauppias ei saa sen jälkeen tukkurilta lisää tavaraa siihen hintaan mihin niitä on myyty kuluttajille kamppis aikaan.

Toki ei kyse ole sellaisesta että vain ko perjantaina tuollaisia voisi olla.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti greedyjama:
Esim ps4 hinta on ollut tänä syksynä pienenoi johtuu siitä että ensi vuonna julkastaan ps5. ei se tule myyntiin silloin mutta, se hidastaa ps4 myyntiä. Joten maahantuojilla on kiire tyhjentää varastojaan.

Onko pelikonsoli hyvä esimerkki, mutta yleisemmin poistuvia malleja myydään välillä hyvin edullisesti, joskus syynä on ylisuurien varastojen tyhjennys ja ne tarjoukset voi olla niin tiukkoja että hintataso sen jälkeen nousee, varsinkin jos "tyhjennys" onnistui hyvin. (aina ei välttämättä maahantuoja mukana, vaikka tuontitavaraa olisis)

Tartuin tuohon "koskaan" sanaan, yleisellä tasolla jos katseli tämän vuoden perjantain tarjouksia niin joukossa oli paljon arveluttavia alennuksia, joiden isot alennusprosentit tuntu olevan aika vedätystä ja pahimillaan touhu muistutti XXL ja huonekaluliikkeiden touhua. Oli alehintoja jotka saattoivat n0% suurempia kuin muutamaviikko sitten ja jotkin jopa perjantain jälkeen laskivat.

Eli se säästön tai voiton tekeminen vaatii kuluttajalta poikkeuksisellisen hyvää hintakäsitystä vaikka hankinnat kohdistaisi juuri niihin asioihin joita jokatapauksessa hankkisi. Eli hankkia vain asioita johin hankintapäätös tehty aiemmin, eli nimimerkki "G0lden_Kebab" tapaan.

Vaikka ei olisi sitä viimeistä hintaa hakemassa niin BF voi olla ihan win-win tilanne kuluttaja/kauppa touhussa, joulu myynti/ostot ajoittuu leveämmälle.

427.11.2018 12:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti greedyjama:
https://www.youtube.com/watch?v=99Fym3As7PY Bf ei ole koskaan voittoa ostajalle.
No ei kyllä ihan aina tuokaan pidä paikkaansa.

Esim itse hommasin Sampan 500GB M.2 SSD levyn 99€ kun normaalisti ihan jokapaikassa noin 150€+postit. Ihan kiistämätön säästö ja todella iso säästö tuon hintaisessa vehkeessä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.11.2018 @ 12:54

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft teki nolon mokan – Suuri tietokanta vuoti nettiin Microsoft teki nolon mokan – Suuri tietokanta vuoti nettiin (23.1.2020 06:00)
Microsoft myöntää joutuneensa valtavan tietovuodon kohteeksi. Vyyhdin taustalla oli väärin konfiguroitu asiakaspalvelutietokanta, joka oli käytännössä näkyvillä kaikille tietokantaan pääsyä yrittäville. ....
Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö (22.1.2020 17:31)
Motorola Razr -mallisto on noussut Yhdysvalloissa samanlaiseen kulttimaineeseen kuin Nokia 3310 on Suomessa. Siksi uuden Motorola Razr -puhelimen lanseeraus on maassa iso uutinen. Vielä isommaksi ....
Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa (22.1.2020 17:09)
WhatsApp on päivittänyt pikaviestipalvelun Android-sovelluksen uuteen beta-versioon ja sen mukana julkiseen betaan on tullut dark mode -teema. Tumman teeman avulla voit vähentää silmiin kohdistuvaa ....
Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen (22.1.2020 10:53)
Google on kertonut Bett -tapahtumassa pidentävän Chrome OS -laitteiden ohjelmiston päivitystukea kahdella vuodella vuoden 2020 tai sen jälkeen julkistettujen laitteiden kohdalla. Aikoinaan ....
Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun (22.1.2020 06:21)
Vaikka kilpailu suoratoistomarkkinoilla kiristyi viime vuoden lopulla Apple TV+:n ja Disney+:n lanseerausten takia, eivät ne onnistuneet tekemään lovea Netflixin kasvulukemiin. Pikemminkin päinvastoin, ....

Uutisarkisto