AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple kehittää autonomisia järjestelmiä – Autohaaveet unohdettu?

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 22.11.2018 09:23

Apple kehittää autonomisia järjestelmiä – Autohaaveet unohdettu?

Uutiskanava CNN on julkaissut videopätkän Applen toimitusjohtaja Tim Cookin haastattelussa, joka ilmeisesti tehtiin jo lokakuun puolella. Haastattelun painotetaan vähemmistökysymyksiä, mutta lopussa päästään myös yhtiön liiketoimintaan liittyviin kysymyksiin.
Haastattelija Christiane Amanpour tiedusteli Cookilta Applen suunnitelmista itsestään ajaviin autoihin liittyen. Cookin vastaus ohjautui autonomian kehitykseen, joten hän ei käytännössä vastannut kehittääkö Apple omaa autoa vai ei. Sen sijaan Cook paljasti autonomisten järjestelmien olevan Applen mielenkiinnon kohteena. Apple ei siis kehitä autonomisen ajamisen mahdollistavaa järjestelmää, vaan autonomia halutaan tuoda useisiin tuotteisiin ja laitteisiin.

Cook mainitsi haastattelussa myös, että Apple keskittyy nimenomaan autonomian ohjelmistolliseen osuuteen. Se on melko vahva viite siihen suuntaan, että Apple kehittäisi itsestään ajavat autot mahdollistavaa ohjelmistoa. Näin ollen Apple haluaisi markkinoida ohjelmistotuotetta kyytipalveluille tai autovalmistajille.
Haastattelu on katsottavissa alta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto