Arvostelu: Skullcandy Venue langattomat vastamelukuulokkeet

Kirjoittaja Valtteri Ahonen @ 18.11.2018 12:24

Arvostelu: Skullcandy Venue langattomat vastamelukuulokkeet Kuulokkeistaan tunnettu yhdysvaltalainen Skullcandy on julkaissut uudet langattomat Venue-vastamelukuulokkeet. Kuulokkeet sijoittuvat noin 180 euron hintaluokallaan malliston kärkipäähän, eli niiden pitäisi olla varustettu kaikilla herkuilla, joita valmistajalla on tarjota.

Ulkomuoto


Muotoilultaan Venuet ovat yllätyksettömät ja melko pelkistetyt, mikä ei välttämättä ole huono asia. Saimme testiin valkoisen mallin, jossa on muutama punertava yksityiskohta. Kupit ovat over-ear-mallia, mutta aika pienet, eli isompikorvaisten voi olla hankala saada kuulokkeita asettumaan mukavasti. Omaan päähän sain ne hyvin kun rauhassa asettelin. Kuulokkeiden pienuus voi joissain tapauksissa olla varmaan etukin: ehkä ne näyttävät ulkona kulkiessa vähemmän silmiinpistäviltä kuin massiivisemmat musiikkitoistimet.


Kun sopiva asento löytyy, ovat Venuet mukavat. Pehmustetta on tarpeeksi ja pannan kireys kohtuullinen. Kuulokkeet pysyvät hyvin paikoillaan. Molempien kuppien reunoilta löytyy painikkeita, joilla voi ohjata muun muassa vastamelua, virtaa ja äänenvoimakkuutta. Painikkeet on muotoiltu hyvin (keskellä on sormella helposti löytyvä syvennys), ja niitä voi käyttää ottamatta kuulokkeita pois päästä, mikä on tietysti ehdoton vaatimus käyttömukavuuden kannalta tämän hintatason laitteessa.
Pantaa säätäessä saa näkymään hieman metallia, mutta muutoin kuulokkeet ovat ulkokuoreltaan muoviset, eivätkä mitenkään kalliin tuntuiset. Tavanomaiset. Korvakuppien lisäksi päälakea vasten on pieni pehmustus, mutta ei todellakaan paksuimmasta päästä.

Kokoon Venuet eivät harmittavasti taitu, mutta mukana toimitetaan sentään suojakotelo, jossa kuulokkeet saa ehjänä kulkemaan vaikkapa matkalaukussa.Tekniikka ja ominaisuudet


Kuulokkeet yhdistyvät Bluetoothilla ja niiden akun luvataan kestävän vuorokauden verran. Parin viikon testin aikana en ehtinyt alkulatauksen jälkeen kuluttamaan akkua loppuun kertaakaan. Harmittavasti käytössä on edelleen micro-USB-latausliitin, eikä jo pitkään markkinoilla ollut, kummin päin tahansa paikalleen sujahtava USB Type C. Venue-kuulokkeisiin saa halutessaan kytkettyä myös tavanomaisen 3,5 mm audiojohdon, joten pelkän langattoman yhteyden varassa ei tarvitse roikkua. Myyntipakkauksessa toimitetaan mukana niin latauskaapeli kuin audiopiuhakin.


Vastameluominaisuus on erinomainen, toimii hyvin esimerkiksi liikenteen seassa ja toimistoympräistössä. Tarjolla on myös Monitor Mode -toiminto, jolla vastamelun saa nopeasti pois käytöstä esimerkiksi asiakaspalvelutilanteissa, eikä kuulokkeita tarvitse välttämättä riisua.

Vastamelun saa päälle myös ilman että laittaa soimaan ääntä. Tätä säestää kylläkin huomattava kohina, joten jos haaveilee täydellisestä hiljaisuudesta niin sellaista Venuet eivät valitettavasti tarjoile. Ominaisuus on kuitenkin hyvä, ja sellainen jota ei löydy edes kaikista kalliimmistakaan luureista.Kuulokkeiden painikkeisiin on saatu mahtumaan melko paljon ominaisuuksia, vaikka nappeja ei ole kuin viisi. Vasemmalla puolella on virta- ja ANC-painikkeet ja oikealla äänenvoimakkuuden säätö ja valintapainike. Virran kytkentä ja volumen säätö tuskin kaipaavat selityksiä, mutta lisäksi eri näppäimiä kerran, kaksi tai pohjassa painamalla voi pysäyttää, käynnistää ja kelata kappaleita, hypätä seuraavaan biisiin, vastata saapuviin puheluihin, aktivoida ääniavustajan, tarkistaa akun varauksen, kytkeä vastamelun päälle tai pois tai aktivoida Monitor Moden, jolla voi hiljentää musiikin ja sammuttaa vastamelun esimerkiksi jonkinlaisen kanssakäymisen ajaksi.


Ääneltään Venuet ovat tasapainoiset ja ilmavat. Tuntuu, että bassoa löytyy tarvittaessa, mutta se ei lyö yli. Kuuntelukokemus on miellyttävä, mutta ei vau-ilmiöitä aiheuttava suuntaan tai toiseen. Varmastikaan kyseessä eivät ole hifistelijän kuulokkeet, mutta keskiverto musiikin kuluttaja saanee rahalleen vastinetta.

Kuulokkeisiin on sisäänrakennettu myös Tile, eli erillisen sovelluksen avulla kuulokkeita voi paikantaa. Sovelluksella voi seurata tuotetta kartalla, mutta ilmeisesti ominaisuus luottaa pitkän matkan paikannuksessa muihin lähistöllä oleviin Tile-käyttäjiin. Lähistölle hukattuja kuulokkeita voi käskeä antamaan äänimerkin, jolloin vaikkapa sohvan alle sujahtaneet kuulokkeet löytyvät helposti.

LyhyestiHintaansa (noin 180 euroa) nähden Venuet tarjoavat tyyliä, hyvää ääntä ja laadukasta vastamelua. Erityisesti viimeksi mainuttu toimii erinomaisesti. Istuvuuden ja ulkoisen miellyttävyyden arviointi on yksilöllistä, mutta mikäli ne sattuvat osumaan kohdalleen, ei Venueissa oikeastaan ole huonoja puolia. Tai no ehkä sen uudemman USB-liitännän voisi jo näissäkin ottaa käyttöön.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna (6.12.2019 16:51)
YouTuben viime vuonna julkaisema Rewind-muistelovideo ei ollut nettikansan mieleen, sillä siitä tuli palveluin vihatuin (dislike) video. Tähän päivään mennessä videolle on annettu 17 miljoonaa ....
Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen (6.12.2019 16:00)
Puolijohdejätti Qualcomm ja Pokemon Go -pelistä parhaiten tunnettu Niantic Labs kehittävät yhdessä uuteen Snapdragon XR2 -alustaan perustuvia AR-laseja. Kehitteillä olevat AR-lasit eivät ....
Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) (6.12.2019 15:31)
Black Friday oli ja meni. Black Friday -tarjousjuhlan aikana nähtiin paljon tarjouksia kuulokkeiden kohdalla. Tarjouksessa olivat esimerkiksi Sennheiser HD 598 Cs, Sony WF-1000XM3 ja Sony WH-1000XM3 ....
Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera (6.12.2019 12:01)
Motorolan One -sarja sai taas uuden lisäyksen, sillä yritys julkisti Motorola One Hyper -puhelimen. Motorola on tänä vuonna tuonut markkinoille muun muassa Motorola One Macron, Motorola One ....
Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera (6.12.2019 11:05)
Samsungin komponenttikehityksestä on kuultu kamerasensoriuutisia muutamaan otteeseen tämän vuoden aikana. Yhtiö on kertonut kehittäneensä niin 64 kuin peräti 108 megapikselin kennot älypuhelimiin. ....

Uutisarkisto