Jättimäinen yrityskauppa – Linux-ohjelmistokehittäjästä maksetaan 34 miljardia dollaria

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 29.10.2018 12:28

Jättimäinen yrityskauppa – Linux-ohjelmistokehittäjästä maksetaan 34 miljardia dollaria Teknologiajätti IBM on ilmoittanut ostavansa avoimeen lähdekoodiin perustuvia ohjelmistoja kehittävän Red Hatin. IBM on esittänyt noin 34 miljardin dollarin ostotarjouksen Red Hatistä eli yhtiö olisi valmis maksamaan jopa 60 prosentin preemion viimeisimpään pörssinoteeraukseen nähden.
Yrityskauppa on IBM:n historian suurin ja Yhdysvaltain teknologiasektorillakin se nousee suurimpien joukkoon. Red Hat on maailmalla tunnettu yritysmarkkinoille suunnatuista avoimeen lähdekoodiin perustuvista ohjelmistotuotteista ja teknologioista, mistä kaikkein tunnetuin on yhtiön nimeä kantava Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä.

Mikäli kauppa toteutuu, Red Hatistä tulee osa IBM:n nykyistä Hybrid Cloud -nimistä divisioonaa. Red Hatillä on erityisen vahva markkina-asema palvelinkeskusohjelmistoissa. Kaupan myötä IBM vahvistaa asemiaan esimerkiksi Amazonia ja Microsoftia vastaan.

Tägit: Linux IBM Red Hat
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen (25.6.2019 06:07)
Microsoftin omistaja ja pitkään ohjelmistojättiä toimitusjohtajan paikalta luotsannut Bill Gates myöntää tehneensä yhden suurimmista virheistä – ja se on Androidille häviäminen ekosysteemien sodassa. ....
Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse (25.6.2019 05:54)
Vaikuttaisi siltä, että Pokemon Go -hittilanseerauksen toisintaminen on todella vaikeaa. Se ei tahdo onnistua edes Pokemon Gon kehittäneeltä Nianticilta, sillä viime viikolla sovelluskauppoihin ....
Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä (25.6.2019 05:43)
Tämän vuoden puheenaiheisiin on kuulunut Applen toiminta sovellusmarkkinoilla. Yhtiöllä on tiukka ote omaan ekosysteemiin, sillä se kehittää niin puhelimet, niiden ohjelmistot kuin puhelimien ....
Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista (24.6.2019 20:18)
Kesän alet alkoivat toden teolla tällä viikolla. Tähän listaan on poimittu eri verkkokauppojen parhaat tarjoukset. Kuten arvata saattaa, tarjouksia löytyy puhelimista, tietokoneista, televisioista ....
Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita (24.6.2019 19:49)
Samsungin SmartThings on ollut yksi älykotilaitteiden edelläkävijäbrändeistä. Yhtiön brändin alle on rakennettu liki kaikenkattava kokonaisuus, johon kuuluu niin hubiratkaisut, valot, kamerat ja sensorit. ....

Uutisarkisto