AfterDawn: IT-alan uutiset

Jättimäinen yrityskauppa – Linux-ohjelmistokehittäjästä maksetaan 34 miljardia dollaria

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 29.10.2018 12:28

Jättimäinen yrityskauppa – Linux-ohjelmistokehittäjästä maksetaan 34 miljardia dollaria

Teknologiajätti IBM on ilmoittanut ostavansa avoimeen lähdekoodiin perustuvia ohjelmistoja kehittävän Red Hatin. IBM on esittänyt noin 34 miljardin dollarin ostotarjouksen Red Hatistä eli yhtiö olisi valmis maksamaan jopa 60 prosentin preemion viimeisimpään pörssinoteeraukseen nähden.
Yrityskauppa on IBM:n historian suurin ja Yhdysvaltain teknologiasektorillakin se nousee suurimpien joukkoon. Red Hat on maailmalla tunnettu yritysmarkkinoille suunnatuista avoimeen lähdekoodiin perustuvista ohjelmistotuotteista ja teknologioista, mistä kaikkein tunnetuin on yhtiön nimeä kantava Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä.

Mikäli kauppa toteutuu, Red Hatistä tulee osa IBM:n nykyistä Hybrid Cloud -nimistä divisioonaa. Red Hatillä on erityisen vahva markkina-asema palvelinkeskusohjelmistoissa. Kaupan myötä IBM vahvistaa asemiaan esimerkiksi Amazonia ja Microsoftia vastaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Linux IBM Red Hat
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto