Suomen HD-siirtymä viivästyy – DNA ei halua maksaa kuluttajille uusia antenneja

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.10.2018 18:58 Kommentteja (2)

Suomen HD-siirtymä viivästyy – DNA ei halua maksaa kuluttajille uusia antenneja Suomalaiset televisioalan toimijat sopivat vuonna 2016, että maanpäällisessä jakelussa peruslaatuiset lähetykset päättyvät ja kanavat siirtyvät kokonaan HD-aikaan. Ylen hallintoneuvosto vahvisti huhtikuussa 2016 noudattavansa aikataulua. Ihmisiä on patisteltu päivittämään digibokseja ja televisioita, sillä teknologian muutoksen myötä monet vanhat vastaanottimet lakkaavat toimimasta.
Siirtymässä on sattunut uusi käänne, joka todennäköisesti jatkaa siirtymäkautta aiottua pidemmälle. Omaa antennitelevisioverkkoa ylläpitävä DNA on nimittäin valittanut Ylen tv-ohjelmien jakelua koskevasta tarjouspyynnöstä markkinaoikeuteen.

– Markkinaoikeus käsittelee asiaa noin vuoden verran, joten siirtyminen HD-tekniikkaan siirtyy ainakin vuodella eteenpäin keväästä 2020. Ensi vuonna tähän aikaan tiedämme tarkemmin, milloin siirtymä voidaan tehdä, sanoo Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö.

Kiistassa on kyse kuluttajille aiheutuvien kustannusten vastuista. DNA:n mielestä se ei ole velvollinen kustantamaan uuden tekniikan vaatimia antenneja kotitalouksiin ja vapaa-ajan asuntoihin. Ylen mielestä taas on kohtuutonta, että kuluttajat joutuisivat kustantamaan myös antennit, sillä moni joutuu HD-siirtymän lisäksi ostamaan myös uuden digiboksin.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

125.10.2018 08:51

Aikoinaan poistatettiin pikavauhtia ja oikein valtion ajamana hankkeena taloista VHF antennit pois, perusteena että ne ovat hyödyttömiä ja aiheuttavat vain turhia kustannuksia koska DIGI toimii ainoastaan UHF alueella ja tarvitsee uudet hienot ja kalliit DIGI-antennit...

Ne jotka eivät tuohon markkinavoimien paskapuheeseen uskoneet vaan säilyttivät vanhat uskolliset VHF antenninsa, saavat jo nauttia HD kanavista ilman kalliita antennihankintoja ja asennustöitä koska DIGI kanaville tarvittavat antennit ovat olleet kokoajan paikoillaan ammoisista ajoista.
Talon katolla seisoo talon alkuperäiset antennit 80-luvulta ja jokainen tänäpänä näkyvä DIGI kanava näkyy moitteetta, myös nuo uudet hienot antenniverkon HD kanavat eikä ole tarvinnut tehdä yhtään mitään antenniasennuksia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.10.2018 @ 08:54

225.10.2018 16:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:
Aikoinaan poistatettiin pikavauhtia ja oikein valtion ajamana hankkeena taloista VHF antennit pois,
....
jokainen tänäpänä näkyvä DIGI kanava näkyy moitteetta, myös nuo uudet hienot antenniverkon HD kanavat eikä ole tarvinnut tehdä yhtään mitään antenniasennuksia.
Sen verran lisäisin että paikasta riippuen tuon VHF antennin voi joutua suuntaamaan uudelleen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi (22.10.2019 06:21)
Puolijohdevalmistaja TSMC aikoo yllättäen lisätä investointejaan vielä tälle vuodelle. Aiemmin ilmoitetun 11 miljardin dollarin investointikulujen sijaan yhtiö on korottanut koko vuoden investoinnit ....
Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille (22.10.2019 06:04)
Piirto-ohjelmien suvereeni markkinajohtaja Adobe lupasi jo vuosi sitten, että se julkaisee "oikean" Photoshop-kuvankäsittelyohjelman iPadille tämän vuoden aikana. Täysiveristä Photaria ei ole ....
Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
1 kommentti
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....
Sadan tunnin akkukesto: arvostelussa Sennheiserin langattomat GSP 370 -pelikuulokkeet Sadan tunnin akkukesto: arvostelussa Sennheiserin langattomat GSP 370 -pelikuulokkeet (21.10.2019 20:14)
GSP 370:t ovat tunnetun kuulokevalmistajan ehkä vähän vähemmän tunnetun pelilaiteosaston uusin tuotos. Sennheiserin langattomat uutuuskuulokkeet lupaavat loistavaa äänenlaatua ja jopa sadan ....

Uutisarkisto