AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomen HD-siirtymä viivästyy – DNA ei halua maksaa kuluttajille uusia antenneja

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.10.2018 18:58 Kommentteja (2)

Suomen HD-siirtymä viivästyy – DNA ei halua maksaa kuluttajille uusia antenneja

Suomalaiset televisioalan toimijat sopivat vuonna 2016, että maanpäällisessä jakelussa peruslaatuiset lähetykset päättyvät ja kanavat siirtyvät kokonaan HD-aikaan. Ylen hallintoneuvosto vahvisti huhtikuussa 2016 noudattavansa aikataulua. Ihmisiä on patisteltu päivittämään digibokseja ja televisioita, sillä teknologian muutoksen myötä monet vanhat vastaanottimet lakkaavat toimimasta.
Siirtymässä on sattunut uusi käänne, joka todennäköisesti jatkaa siirtymäkautta aiottua pidemmälle. Omaa antennitelevisioverkkoa ylläpitävä DNA on nimittäin valittanut Ylen tv-ohjelmien jakelua koskevasta tarjouspyynnöstä markkinaoikeuteen.

– Markkinaoikeus käsittelee asiaa noin vuoden verran, joten siirtyminen HD-tekniikkaan siirtyy ainakin vuodella eteenpäin keväästä 2020. Ensi vuonna tähän aikaan tiedämme tarkemmin, milloin siirtymä voidaan tehdä, sanoo Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö.

Kiistassa on kyse kuluttajille aiheutuvien kustannusten vastuista. DNA:n mielestä se ei ole velvollinen kustantamaan uuden tekniikan vaatimia antenneja kotitalouksiin ja vapaa-ajan asuntoihin. Ylen mielestä taas on kohtuutonta, että kuluttajat joutuisivat kustantamaan myös antennit, sillä moni joutuu HD-siirtymän lisäksi ostamaan myös uuden digiboksin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

125.10.2018 08:51

Aikoinaan poistatettiin pikavauhtia ja oikein valtion ajamana hankkeena taloista VHF antennit pois, perusteena että ne ovat hyödyttömiä ja aiheuttavat vain turhia kustannuksia koska DIGI toimii ainoastaan UHF alueella ja tarvitsee uudet hienot ja kalliit DIGI-antennit...

Ne jotka eivät tuohon markkinavoimien paskapuheeseen uskoneet vaan säilyttivät vanhat uskolliset VHF antenninsa, saavat jo nauttia HD kanavista ilman kalliita antennihankintoja ja asennustöitä koska DIGI kanaville tarvittavat antennit ovat olleet kokoajan paikoillaan ammoisista ajoista.
Talon katolla seisoo talon alkuperäiset antennit 80-luvulta ja jokainen tänäpänä näkyvä DIGI kanava näkyy moitteetta, myös nuo uudet hienot antenniverkon HD kanavat eikä ole tarvinnut tehdä yhtään mitään antenniasennuksia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.10.2018 @ 08:54

225.10.2018 16:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:
Aikoinaan poistatettiin pikavauhtia ja oikein valtion ajamana hankkeena taloista VHF antennit pois,
....
jokainen tänäpänä näkyvä DIGI kanava näkyy moitteetta, myös nuo uudet hienot antenniverkon HD kanavat eikä ole tarvinnut tehdä yhtään mitään antenniasennuksia.
Sen verran lisäisin että paikasta riippuen tuon VHF antennin voi joutua suuntaamaan uudelleen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto