Suomen HD-siirtymä viivästyy – DNA ei halua maksaa kuluttajille uusia antenneja

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.10.2018 18:58 Kommentteja (2)

Suomen HD-siirtymä viivästyy – DNA ei halua maksaa kuluttajille uusia antenneja Suomalaiset televisioalan toimijat sopivat vuonna 2016, että maanpäällisessä jakelussa peruslaatuiset lähetykset päättyvät ja kanavat siirtyvät kokonaan HD-aikaan. Ylen hallintoneuvosto vahvisti huhtikuussa 2016 noudattavansa aikataulua. Ihmisiä on patisteltu päivittämään digibokseja ja televisioita, sillä teknologian muutoksen myötä monet vanhat vastaanottimet lakkaavat toimimasta.
Siirtymässä on sattunut uusi käänne, joka todennäköisesti jatkaa siirtymäkautta aiottua pidemmälle. Omaa antennitelevisioverkkoa ylläpitävä DNA on nimittäin valittanut Ylen tv-ohjelmien jakelua koskevasta tarjouspyynnöstä markkinaoikeuteen.

– Markkinaoikeus käsittelee asiaa noin vuoden verran, joten siirtyminen HD-tekniikkaan siirtyy ainakin vuodella eteenpäin keväästä 2020. Ensi vuonna tähän aikaan tiedämme tarkemmin, milloin siirtymä voidaan tehdä, sanoo Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö.

Kiistassa on kyse kuluttajille aiheutuvien kustannusten vastuista. DNA:n mielestä se ei ole velvollinen kustantamaan uuden tekniikan vaatimia antenneja kotitalouksiin ja vapaa-ajan asuntoihin. Ylen mielestä taas on kohtuutonta, että kuluttajat joutuisivat kustantamaan myös antennit, sillä moni joutuu HD-siirtymän lisäksi ostamaan myös uuden digiboksin.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

125.10.2018 08:51

Aikoinaan poistatettiin pikavauhtia ja oikein valtion ajamana hankkeena taloista VHF antennit pois, perusteena että ne ovat hyödyttömiä ja aiheuttavat vain turhia kustannuksia koska DIGI toimii ainoastaan UHF alueella ja tarvitsee uudet hienot ja kalliit DIGI-antennit...

Ne jotka eivät tuohon markkinavoimien paskapuheeseen uskoneet vaan säilyttivät vanhat uskolliset VHF antenninsa, saavat jo nauttia HD kanavista ilman kalliita antennihankintoja ja asennustöitä koska DIGI kanaville tarvittavat antennit ovat olleet kokoajan paikoillaan ammoisista ajoista.
Talon katolla seisoo talon alkuperäiset antennit 80-luvulta ja jokainen tänäpänä näkyvä DIGI kanava näkyy moitteetta, myös nuo uudet hienot antenniverkon HD kanavat eikä ole tarvinnut tehdä yhtään mitään antenniasennuksia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.10.2018 @ 08:54

225.10.2018 16:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:
Aikoinaan poistatettiin pikavauhtia ja oikein valtion ajamana hankkeena taloista VHF antennit pois,
....
jokainen tänäpänä näkyvä DIGI kanava näkyy moitteetta, myös nuo uudet hienot antenniverkon HD kanavat eikä ole tarvinnut tehdä yhtään mitään antenniasennuksia.
Sen verran lisäisin että paikasta riippuen tuon VHF antennin voi joutua suuntaamaan uudelleen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö (17.6.2019 05:40)
Yhdysvaltojen asettamat pakotteet Huaweita vastaan voivat kirpaista pahemman kerran. Bloombergin tietojen mukaan Huawei odottaa sen kansainvälisen älypuhelinmyynnin laskevan peräti 40–60 prosentilla ....
Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli (16.6.2019 17:40)
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä ....
1 kommentti
Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta (16.6.2019 10:25)
Supercellin näyttää onnistuneen erinomaisesti uusimman pelin lanseerauksessa. Sovellusanalytiikkaan erikoistuneen Sensor Towerin keräämien tietojen perusteella viime jouluna julkaistu Brawl ....
Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen (16.6.2019 08:59)
Älypuhelin on lähes kasvanut lasten käsiin kiinni, minkä takia leluyhtiötkin yrittävät hyödyntävät älypuhelimien koukuttavuutta omien tuotteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Hot Wheels -autoja ....
Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa (15.6.2019 19:10)
Samsungin keväällä esittelemän Galaxy Foldin olisi pitänyt olla jo lähemmäs kahden kuukauden ajan myynnissä, mutta se kauppoihin sitä ei ole vielä saatu eikä vielä edes tiedetä koska se tulee saataville. ....

Uutisarkisto