Facebook kärsii kadosta – Oculuksen entinen toimitusjohtaja siirtyy sivuun

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 23.10.2018 12:36

Facebook kärsii kadosta – Oculuksen entinen toimitusjohtaja siirtyy sivuun Oculuksen entinen toimitusjohtaja Brendan Iribe on ilmoittanut eroavansa Facebookin palveluksesta.
Iribe ei ole ensimmäinen iso nimi, joka on viime aikoina lähtenyt Facebookilta. Kerroimme asiasta viimeksi vajaa kuukausi sitten, kun Instagramin perustajat ilmoittivat lähtevänsä somejätin palveluksesta. Iribe kertoi päätöksestään Facebook-päivityksessä, jossa kertoi "siirtyvänsä eteenpäin kuuden upean vuoden jälkeen". Iribe ei kuitenkaan kertonut syytä lähdölleen.

Brendan Iribe oli mukana perustamassa Oculusta ja auttamassa Riftin keksijä Palmer Luckeytä julkaisemaan ensimmäisen version VR-silmikosta Kickstarterissa vuonna 2012. Iribe toimi yhtiön toimitusjohtajana aina vuoteen 2016, jolloin hän siirtyi yhtiön PC-based Rift VR-osaston johtoon.

Facebookilta on viimeisimmän vuoden aikana lähtenyt monia Facebookiin yritysoston mukana siirtyneitä henkilöitä, kuten WhatsAppin perustaja Jan Koum, Instagramin perustajat Kevin Systrom ja Mike Krieger sekä Oculukselta Palmer Luckey. Erojen taustalla on ollut tyytymättömyyttä ja muuta eripuraa Facebookin linjaa kohden, joten huolimatta siitä, että Iriben lähtö näyttää sujuneen yhteisymmärryksessä, saattaa taustalta paljastua vielä muuta ajan kuluessa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö (17.6.2019 05:40)
Yhdysvaltojen asettamat pakotteet Huaweita vastaan voivat kirpaista pahemman kerran. Bloombergin tietojen mukaan Huawei odottaa sen kansainvälisen älypuhelinmyynnin laskevan peräti 40–60 prosentilla ....
Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli (16.6.2019 17:40)
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä ....
1 kommentti
Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta (16.6.2019 10:25)
Supercellin näyttää onnistuneen erinomaisesti uusimman pelin lanseerauksessa. Sovellusanalytiikkaan erikoistuneen Sensor Towerin keräämien tietojen perusteella viime jouluna julkaistu Brawl ....
Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen (16.6.2019 08:59)
Älypuhelin on lähes kasvanut lasten käsiin kiinni, minkä takia leluyhtiötkin yrittävät hyödyntävät älypuhelimien koukuttavuutta omien tuotteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Hot Wheels -autoja ....
Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa (15.6.2019 19:10)
Samsungin keväällä esittelemän Galaxy Foldin olisi pitänyt olla jo lähemmäs kahden kuukauden ajan myynnissä, mutta se kauppoihin sitä ei ole vielä saatu eikä vielä edes tiedetä koska se tulee saataville. ....

Uutisarkisto