AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomalaisinnovaatio sai rahoitusta – VR-lasit tulossa markkinoille tänä vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 8.10.2018 10:44

Suomalaisinnovaatio sai rahoitusta – VR-lasit tulossa markkinoille tänä vuonna Suomalainen kasvuyritys Varjo Technologies on kertonut hankkineensa 31 miljoonan dollarin (26,5 miljoonan euron) edestä uutta rahoitusta käänteentekevän VR-näyttöteknologian kehittämiseksi.
Series B -rahoituskierroksella haetun uuden pääoman turvin Varjo aikoo yli kaksinkertaista kehitystiiminsä koon 80:stä noin 200 työntekijään. Lisäksi varoja käytetään yhtiön ensimmäisen tuotteen julkaisuun. Ensimmäiset Varjo-lasit ovat tulossa tämän vuoden lopulla markkinoille. Lasit on suunniteltu ammattilaiskäyttöön ja kohdemarkkinat löytyvät esimerkiksi autoteollisuudesta, ilmailusta ja arkkitehtitoimistoista.

Erityistä Varjon kehittämässä näyttöteknologiassa on se, että näytön tarkkuus vastaa ihmissilmän erotuskykyä. Nykyisissä prototyyppilaseissa näytön resoluutio on peräti 50 megapikseliä per silmä. Se on 20-kertainen parannus markkinoilla jo oleviin kuluttajatuotteisiin. Varjo on kuitenkin puhunut jopa 70 megapikselin tarkkuudesta.
Varjo kertoo aloittaneensa jo yhteistyön Airbusin, Audin, Liliumin, Saabin, Sellenin, VolkswagenIn ja Volvon kanssa. AR- ja XR-laajennos tämän vuoden lopulla julkaistaviin VR-laseihin on tulossa vuoden 2019 alkupuoliskolla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto