AfterDawn: IT-alan uutiset

SpaceX:n Falcon 9 -raketti laskeutui ensimmäistä kertaa onnistuneesti Kalifornian rannikolle

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 8.10.2018 13:42

SpaceX:n Falcon 9 -raketti laskeutui ensimmäistä kertaa onnistuneesti Kalifornian rannikolle Elon Muskin avaruusyhtiö SpaceX on jälleen onnistunut laukaisemaan onnistuneesti Falcon 9 kantoraketin ja tuomaan sen myös ehjänä maahan.
Maanantai aamuyöllä Suomen aikaan laukaistu raketti oli ensimmäinen Falcon 9-raketti, joka onnistuneesti myös laskeutui Yhdysvaltojen länsirannikolla maalle. Aikaisemmin SpaceX on onnistunut laskeutumisessa maalle 11 kertaa, mutta nyt kyseessä oli ensimmäinen Kalifornian rannikolla.
Lastina laukaisussa oli tällä kertaa reilu 1500 kiloinen Argentiinan avaruuskomission satelliitti SAOCOM 1A. Satelliitti on toinen kahdesta identtisestä Argentiinan uudesta satelliitista, jotka lähetetään maan kiertoradalle tutkimaan maapalloa ja auttamaan hätätilanteisiin ja luonnonkatastrofeihin vastaamisessa. SAOCOM 1B:n suunniteltu laukaisu on vuonna 2019 ja myös silloin sen on määrä lähteä matkaan Falcon 9-raketilla.

Alla olevassa videossa raketin laukaisu ja laskeutuminen. Video alkaa lähtölaskennasta (16:49). Laskeutuminen näkyy kohdassa 24:35.


Tägit: Falcon 9 SpaceX
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä (16.10.2018 10:39)
Digitaalisten sisältöjen luomiseen tarkoitettujen ohjelmistojen kehitykseen erikoistunut Adobe on paljastanut Max-kehittäjätapahtumassaan uutta tietoa Project Aero -ohjelmistotuotteesta, jonka ....
Microsoftin perustaja menehtyi syöpään Microsoftin perustaja menehtyi syöpään (16.10.2018 10:22)
Bill Gatesin kanssa ohjelmistoyhtiö Microsoftin perustanut Paul Allen on kuollut 65-vuotiaana. Allen paljasti ennen kuolemaansa sairastavansa non-Hodgkinin lymfoomaa ja saavansa hoitoa siihen. ....
DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet (15.10.2018 11:21)
DNA on kertonut päivittävänsä Helsingin, Turun ja Tampereen talousalueiden 4G-verkon kapasiteetti. Toimenpiteillä ennakoidaan tulevaa siirtymää 5G-aikakauteen. 4G-verkon päivitysten myötä tiedonsiirtonopeudet ....
Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä (15.10.2018 11:07)
Teknofiilien märkien päiväunien kohteena on ollut älypuhelin, jota voisi taitella vapaasti. Yksi askel uudenlaisia laitteita kohti voidaan ottaa jo tänä vuonna, sillä Samsungin mobiiliyksikön ....
Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin (15.10.2018 10:51)
Pokemon Gon Android-pelaajilla saattaa olla tulevaisuudessa yksi syy vähemmän kytkeä AR-kokemus pois päältä, sillä peliä kehittävä Niantic on ilmoittanut päivittävänsä sovelluksen ARCore-yhteensopivaksi. ....

Uutisarkisto