AfterDawn: IT-alan uutiset

Kiina vakoilee teknologiayhtiöitä? Piilottaa salaisen piirin emolevyihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 6.10.2018 13:26 Kommentteja (3)

Kiina vakoilee teknologiayhtiöitä? Piilottaa salaisen piirin emolevyihin Kiinan teollisuusvakoilu ulottuu luultuakin syvemmälle, uutisoi Bloomberg. Uutistoimiston mukaan Kiinan hallinto olisi lisännyt salaa ainakin kalifornialaisen Super Micro Computerin palvelinemolevyihin pienen vakoilupiirin, minkä turvin viranomaiset olisivat saaneet ensikäden tietoa yhdysvaltalaisten IT-jättien toiminnasta. Kohteena on ollut lähes 30 yhdysvaltalaista yhtiötä.
Suurten teknologiajättien palvelinkeskuksiin toimitettaviin emolevyihin piilotetut vakoilupiirit lisättiin tuotantovaiheessa. Kiinan asevoimat ovat voineet painostaa suuria emolevyvalmistajia lisäämään Super Micro Computerin emolevyihin tällaisen piirin. Asiaa on tutkittu kulisseissa vuodesta 2015 lähtien.

Bloombergin mukaan vakoilun kohteina ovat olleet ainakin Apple ja Amazon, mutta molemmat yhtiöt ovat kiistäneet tiedot. Super Micro Computerin kommentin mukaan yhtiö ei ole tietoinen mistään tutkinnasta, joissa käsiteltäisiin sen tuotteista löytyneitä vakoilupiirejä. Yhdysvaltain hallinnostakaan ei suostuta kommentoimaan asiaa.
Bloombergin julkaiseman jatkojutun mukaan Kiinan vakoiluhanke ei olisi jäänyt pelkän vakoilupiirin varaan, vaan Super Micro Computerin tietojärjestelmiin tehdyn murron seurauksena firmware-päivityksiin piilotettiin vuonna 2015 haittakoodia, minkä ansiosta Kiina saattoi vakoilla päivitettyjen järjestelmien tietoliikennettä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

18.10.2018 20:50

Kömpelöä vakoilua Kiinalta, jos pitää paikkansa.

USA:ssa sama homma hoidetaan piilottamalla salaisia toimintoja itse mikropiirien sisään ja sitä onkin paljon vaikeampaa havaita.


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

29.10.2018 08:56

Mikä sitten lienee totuus moisista siruista kun USA:n hallinto ja NSA kiistää sellaisten olemassaolon ja koko vakoilun tapahtumisen.

Mutta on se vain tyhmää laittaa jotaklin ylimääräistä komponenttia laitteeseen jonka voi helposti löytää ihan laitepiirustuksia vertaamalla. Tekisivät kiinassakin kuten USA:ssakin tehdään että vakoiluominaisuudet ovat mikropiireissä sisäänrakennettuna.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.10.2018 @ 08:56

312.10.2018 06:39

En edes yllättynyt, odotin vaan milloin joku hoksaa ja julkaisee....


Kun älyttömät käskee haluttomat tekemään mahdottomat, syntyy projekti.
-ACER NITRO 5 AN517-52-57AN 17,3", Win-10 Home, 64bit, Firefox-92.0=päivittää aina uusimman.
-Microsoft Lumia 435 Win-10 päivittänyt aina itsensä ja toimii...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto