AfterDawn: IT-alan uutiset

Wi-Fi-tekniikoiden nimet pistetään uusiksi – Arvaatko mikä on Wi-Fi 5?

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 4.10.2018 07:14

Wi-Fi-tekniikoiden nimet pistetään uusiksi – Arvaatko mikä on Wi-Fi 5? Langattoman lähiverkkoteknologian nimissä on käytetty perustason käyttäjän näkökulmasta outoa strategiaa, sillä teknologioiden nimet alkavat mystisellä numerosarjalla 802.11 ja päättyy johonkin kirjaimeen tai kirjainpariin. Jos asiaa ei sen paremmin tunne, niin eri teknologioiden uutuutta ja paremmuutta on hankala verrata toisiinsa.
Tämän perusongelman takia lähiverkkostandardeja kehittävä Wi-Fi Alliance on päättänyt teknologiat uudelleen. Jatkossa IEEE 802.11n tulee kantamaan nimeä Wi-Fi 4 ja 802.11ac tulee olemaan vastaavasti Wi-Fi 5. Näitä vanhemmat teknologiat säilyttävät nykyiset nimensä. Sen sijaan kehiteillä oleva 802.11ax-standardi tullaan saattamaan markkinoille Wi-Fi 6 -nimellä.

Uuden nimeämiskäytännön tavoitteena on erottaa eri sukupolven teknologiat toisistaan paremmin. Samalla loppukäyttäjälle tulee paremmin ilmi, että eri standardeilla saattaa olla huomattavia eroja. Kirjaimen muutos nimen perässä ei välttämättä kieli suuresta muutoksesta.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä (16.10.2018 10:39)
Digitaalisten sisältöjen luomiseen tarkoitettujen ohjelmistojen kehitykseen erikoistunut Adobe on paljastanut Max-kehittäjätapahtumassaan uutta tietoa Project Aero -ohjelmistotuotteesta, jonka ....
Microsoftin perustaja menehtyi syöpään Microsoftin perustaja menehtyi syöpään (16.10.2018 10:22)
Bill Gatesin kanssa ohjelmistoyhtiö Microsoftin perustanut Paul Allen on kuollut 65-vuotiaana. Allen paljasti ennen kuolemaansa sairastavansa non-Hodgkinin lymfoomaa ja saavansa hoitoa siihen. ....
DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet (15.10.2018 11:21)
DNA on kertonut päivittävänsä Helsingin, Turun ja Tampereen talousalueiden 4G-verkon kapasiteetti. Toimenpiteillä ennakoidaan tulevaa siirtymää 5G-aikakauteen. 4G-verkon päivitysten myötä tiedonsiirtonopeudet ....
Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä (15.10.2018 11:07)
Teknofiilien märkien päiväunien kohteena on ollut älypuhelin, jota voisi taitella vapaasti. Yksi askel uudenlaisia laitteita kohti voidaan ottaa jo tänä vuonna, sillä Samsungin mobiiliyksikön ....
Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin (15.10.2018 10:51)
Pokemon Gon Android-pelaajilla saattaa olla tulevaisuudessa yksi syy vähemmän kytkeä AR-kokemus pois päältä, sillä peliä kehittävä Niantic on ilmoittanut päivittävänsä sovelluksen ARCore-yhteensopivaksi. ....

Uutisarkisto