AfterDawn: IT-alan uutiset

Wi-Fi-tekniikoiden nimet pistetään uusiksi – Arvaatko mikä on Wi-Fi 5?

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 4.10.2018 07:14

Wi-Fi-tekniikoiden nimet pistetään uusiksi – Arvaatko mikä on Wi-Fi 5? Langattoman lähiverkkoteknologian nimissä on käytetty perustason käyttäjän näkökulmasta outoa strategiaa, sillä teknologioiden nimet alkavat mystisellä numerosarjalla 802.11 ja päättyy johonkin kirjaimeen tai kirjainpariin. Jos asiaa ei sen paremmin tunne, niin eri teknologioiden uutuutta ja paremmuutta on hankala verrata toisiinsa.
Tämän perusongelman takia lähiverkkostandardeja kehittävä Wi-Fi Alliance on päättänyt teknologiat uudelleen. Jatkossa IEEE 802.11n tulee kantamaan nimeä Wi-Fi 4 ja 802.11ac tulee olemaan vastaavasti Wi-Fi 5. Näitä vanhemmat teknologiat säilyttävät nykyiset nimensä. Sen sijaan kehiteillä oleva 802.11ax-standardi tullaan saattamaan markkinoille Wi-Fi 6 -nimellä.

Uuden nimeämiskäytännön tavoitteena on erottaa eri sukupolven teknologiat toisistaan paremmin. Samalla loppukäyttäjälle tulee paremmin ilmi, että eri standardeilla saattaa olla huomattavia eroja. Kirjaimen muutos nimen perässä ei välttämättä kieli suuresta muutoksesta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto