AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook rauhoittelee – Jättimäisen tietovuodon takia ei syytä vaihtaa salasanaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 3.10.2018 15:15

Facebook rauhoittelee – Jättimäisen tietovuodon takia ei syytä vaihtaa salasanaa Facebook ilmoitti viime viikolla, että peräti 50 miljoonan käyttäjän profiilit ovat saattaneet altistua tietovuodolle. Taustalla on yhteisöpalvelusta löytyneet haavoittuvuudet, jotka mahdollistivat niin sanottujen access tokens -tunnisteiden kopioimisen. Vuodon ansiosta ulkopuolisilla oli mahdollisuus päästä selaamaan käyttäjien tietoja.
Facebook on päätynyt omissa tutkimuksissaan siihen lopputulokseen, ettei ulkopuolisilla tahoilla ollut kaikesta huolimatta mahdollisuutta selvittää yksittäisten käyttäjien salasanoja. Näin ollen salasanojen vaihtamiselle ei ole tapauksen takia tarvetta, mutta yleisten tietoturvaperiaatteiden mukaan olisi kuitenkin hyvä vaihtaa salasanoja säännöllisin väliajoin.

Ongelman ratkaisemiseksi Facebook kirjasi kaikki tapaukseen liittyneet käyttäjät ulos palvelusta, jolloin käyttäjien oli pakko kirjautua uudelleen Facebook-kirjautumiseen perustuviin palveluihin.

Euroopassa voimaan tulleen GDPR-lainsäädännön vuoksi Facebookin oli informoitava tapauksesta viranomaisia 72 tunnin sisällä asian ilmitulon jälkeen. Käytännössä tietovuoto muuttui julkiseksi jo ennen kuin Facebook ennätti saattamaan tutkintojaan valmiiksi. Facebookin tietoturvajohtaja Alex Stamosin mukaan uusi lainsäädäntö on omiaan aiheuttamaan ihmisten keskuudessa epäluuloa ja synnyttämään huhuja.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä (16.10.2018 10:39)
Digitaalisten sisältöjen luomiseen tarkoitettujen ohjelmistojen kehitykseen erikoistunut Adobe on paljastanut Max-kehittäjätapahtumassaan uutta tietoa Project Aero -ohjelmistotuotteesta, jonka ....
Microsoftin perustaja menehtyi syöpään Microsoftin perustaja menehtyi syöpään (16.10.2018 10:22)
Bill Gatesin kanssa ohjelmistoyhtiö Microsoftin perustanut Paul Allen on kuollut 65-vuotiaana. Allen paljasti ennen kuolemaansa sairastavansa non-Hodgkinin lymfoomaa ja saavansa hoitoa siihen. ....
DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet (15.10.2018 11:21)
DNA on kertonut päivittävänsä Helsingin, Turun ja Tampereen talousalueiden 4G-verkon kapasiteetti. Toimenpiteillä ennakoidaan tulevaa siirtymää 5G-aikakauteen. 4G-verkon päivitysten myötä tiedonsiirtonopeudet ....
Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä (15.10.2018 11:07)
Teknofiilien märkien päiväunien kohteena on ollut älypuhelin, jota voisi taitella vapaasti. Yksi askel uudenlaisia laitteita kohti voidaan ottaa jo tänä vuonna, sillä Samsungin mobiiliyksikön ....
Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin (15.10.2018 10:51)
Pokemon Gon Android-pelaajilla saattaa olla tulevaisuudessa yksi syy vähemmän kytkeä AR-kokemus pois päältä, sillä peliä kehittävä Niantic on ilmoittanut päivittävänsä sovelluksen ARCore-yhteensopivaksi. ....

Uutisarkisto