Facebook rauhoittelee – Jättimäisen tietovuodon takia ei syytä vaihtaa salasanaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 3.10.2018 15:15

Facebook rauhoittelee – Jättimäisen tietovuodon takia ei syytä vaihtaa salasanaa Facebook ilmoitti viime viikolla, että peräti 50 miljoonan käyttäjän profiilit ovat saattaneet altistua tietovuodolle. Taustalla on yhteisöpalvelusta löytyneet haavoittuvuudet, jotka mahdollistivat niin sanottujen access tokens -tunnisteiden kopioimisen. Vuodon ansiosta ulkopuolisilla oli mahdollisuus päästä selaamaan käyttäjien tietoja.
Facebook on päätynyt omissa tutkimuksissaan siihen lopputulokseen, ettei ulkopuolisilla tahoilla ollut kaikesta huolimatta mahdollisuutta selvittää yksittäisten käyttäjien salasanoja. Näin ollen salasanojen vaihtamiselle ei ole tapauksen takia tarvetta, mutta yleisten tietoturvaperiaatteiden mukaan olisi kuitenkin hyvä vaihtaa salasanoja säännöllisin väliajoin.Ongelman ratkaisemiseksi Facebook kirjasi kaikki tapaukseen liittyneet käyttäjät ulos palvelusta, jolloin käyttäjien oli pakko kirjautua uudelleen Facebook-kirjautumiseen perustuviin palveluihin.

Euroopassa voimaan tulleen GDPR-lainsäädännön vuoksi Facebookin oli informoitava tapauksesta viranomaisia 72 tunnin sisällä asian ilmitulon jälkeen. Käytännössä tietovuoto muuttui julkiseksi jo ennen kuin Facebook ennätti saattamaan tutkintojaan valmiiksi. Facebookin tietoturvajohtaja Alex Stamosin mukaan uusi lainsäädäntö on omiaan aiheuttamaan ihmisten keskuudessa epäluuloa ja synnyttämään huhuja.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....
Sadan tunnin akkukesto: arvostelussa Sennheiserin langattomat GSP 370 -pelikuulokkeet Sadan tunnin akkukesto: arvostelussa Sennheiserin langattomat GSP 370 -pelikuulokkeet (21.10.2019 20:14)
GSP 370:t ovat tunnetun kuulokevalmistajan ehkä vähän vähemmän tunnetun pelilaiteosaston uusin tuotos. Sennheiserin langattomat uutuuskuulokkeet lupaavat loistavaa äänenlaatua ja jopa sadan ....
Päivän diili: Huippulaadukas 144hz pelinäyttö isossa alennuksessa, vain 159 euroa! Päivän diili: Huippulaadukas 144hz pelinäyttö isossa alennuksessa, vain 159 euroa! (21.10.2019 20:03)
Tänään taitaa olla uutta pelinäyttöä haikailevan onnen päivä! Päivän diiliksi olemme valinneet tällä kertaa Benq:n Zowie-sarjan pelinäytön, joka tarjoaa 144 hertsin peli-iloa erittäin edulliseen hintaan. ....
Apple yrittää kehittää iPhonen korvaajan – Ei tiedä vielä miksi sitä haluttaisiin ostaa Apple yrittää kehittää iPhonen korvaajan – Ei tiedä vielä miksi sitä haluttaisiin ostaa (21.10.2019 18:28)
Bloomberg peesaa tuoreessa jutussaan analyytikko Ming-Chi Kuota, jonka mukaan Apple olisi julkaisemassa usean vuoden ajan kehitteillä olleet AR-lasit ensi vuonna. Lasien ensiesiintyminen voisi ....

Uutisarkisto