AfterDawn: IT-alan uutiset

EU: Suoratoistopalveluiden sisällöstä kolmannes oltava eurooppalaista

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 3.10.2018 15:02 Kommentteja (3)

EU: Suoratoistopalveluiden sisällöstä kolmannes oltava eurooppalaista Euroopan parlamentti on äänestänyt läpi lain, jonka mukaan Euroopassa toimivien suoratoistopalveluiden tarjonta on oltava vähintään 30% eurooppalaista.
Luvuin 542 - 132 läpi mennyt laki vaatii, että esimerkiksi Netflixin ja HBO:n kaltaisten palveluiden tv-sarjoista sekä elokuvista 30% pitää olla tuotetta EU-alueella.
Suomen kolmestatoista edustajasta neljä vastusti sekä Vasemmistoliiton Merja Kyllönen äänesti tyhjää, muiden suomalaisten kannattaessa ehdotusta. Laki vaatii vielä EU:n neuvoston hyväksynnän, mutta sen uskotaan astuvan voimaan tämän vuoden joulukuussa. Voimaantulon jälkeen jäsenmailla on 20 kuukautta aikaa toimeenpanna uudet kiintiöt.

Esimerkiksi Netflixin tarjonnasta nykyään jo melkein kolmasosa on eurooppalaista tuotantoa EU:n alueella, Euroopan komission digiasioista vastaavan Roberto Violan mukaan. EU:n alueella toimiville TV-kanaville on olemassa jo ennestään vastaavanlainen kiintiö.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

3 kommenttia

13.10.2018 17:28

Joo mikä helvetin idea tässkin nyt taas on?

24.10.2018 16:09

Mites palvelut, jotka keskittyvät nimenomaan jonkun tietyn maan tuotannon tuotannon suoratoistoon? Kuten esimerkiksi Crunchyroll, jonka kaikki sisältö on Japanilaista/Kiinalaista? Ja EU:ssa ei tuoteta aikuisille tai nuorille suunnattua animoitua sisältöä, niin mitäs ne sitten sinne voi lisätä?

34.10.2018 16:09

Edit: tuplat

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.10.2018 @ 16:10

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä (16.10.2018 10:39)
Digitaalisten sisältöjen luomiseen tarkoitettujen ohjelmistojen kehitykseen erikoistunut Adobe on paljastanut Max-kehittäjätapahtumassaan uutta tietoa Project Aero -ohjelmistotuotteesta, jonka ....
Microsoftin perustaja menehtyi syöpään Microsoftin perustaja menehtyi syöpään (16.10.2018 10:22)
Bill Gatesin kanssa ohjelmistoyhtiö Microsoftin perustanut Paul Allen on kuollut 65-vuotiaana. Allen paljasti ennen kuolemaansa sairastavansa non-Hodgkinin lymfoomaa ja saavansa hoitoa siihen. ....
DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet (15.10.2018 11:21)
DNA on kertonut päivittävänsä Helsingin, Turun ja Tampereen talousalueiden 4G-verkon kapasiteetti. Toimenpiteillä ennakoidaan tulevaa siirtymää 5G-aikakauteen. 4G-verkon päivitysten myötä tiedonsiirtonopeudet ....
Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä (15.10.2018 11:07)
Teknofiilien märkien päiväunien kohteena on ollut älypuhelin, jota voisi taitella vapaasti. Yksi askel uudenlaisia laitteita kohti voidaan ottaa jo tänä vuonna, sillä Samsungin mobiiliyksikön ....
Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin (15.10.2018 10:51)
Pokemon Gon Android-pelaajilla saattaa olla tulevaisuudessa yksi syy vähemmän kytkeä AR-kokemus pois päältä, sillä peliä kehittävä Niantic on ilmoittanut päivittävänsä sovelluksen ARCore-yhteensopivaksi. ....

Uutisarkisto