AfterDawn: IT-alan uutiset

EU: Suoratoistopalveluiden sisällöstä kolmannes oltava eurooppalaista

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 3.10.2018 15:02 Kommentteja (3)

EU: Suoratoistopalveluiden sisällöstä kolmannes oltava eurooppalaista

Euroopan parlamentti on äänestänyt läpi lain, jonka mukaan Euroopassa toimivien suoratoistopalveluiden tarjonta on oltava vähintään 30% eurooppalaista.
Luvuin 542 - 132 läpi mennyt laki vaatii, että esimerkiksi Netflixin ja HBO:n kaltaisten palveluiden tv-sarjoista sekä elokuvista 30% pitää olla tuotetta EU-alueella.
Suomen kolmestatoista edustajasta neljä vastusti sekä Vasemmistoliiton Merja Kyllönen äänesti tyhjää, muiden suomalaisten kannattaessa ehdotusta. Laki vaatii vielä EU:n neuvoston hyväksynnän, mutta sen uskotaan astuvan voimaan tämän vuoden joulukuussa. Voimaantulon jälkeen jäsenmailla on 20 kuukautta aikaa toimeenpanna uudet kiintiöt.

Esimerkiksi Netflixin tarjonnasta nykyään jo melkein kolmasosa on eurooppalaista tuotantoa EU:n alueella, Euroopan komission digiasioista vastaavan Roberto Violan mukaan. EU:n alueella toimiville TV-kanaville on olemassa jo ennestään vastaavanlainen kiintiö.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

13.10.2018 17:28

Joo mikä helvetin idea tässkin nyt taas on?

24.10.2018 16:09

Mites palvelut, jotka keskittyvät nimenomaan jonkun tietyn maan tuotannon tuotannon suoratoistoon? Kuten esimerkiksi Crunchyroll, jonka kaikki sisältö on Japanilaista/Kiinalaista? Ja EU:ssa ei tuoteta aikuisille tai nuorille suunnattua animoitua sisältöä, niin mitäs ne sitten sinne voi lisätä?

34.10.2018 16:09

Edit: tuplat

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.10.2018 @ 16:10

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto