Facebookissa valtava tietovuoto: yli 50 miljoonaa käyttäjätunnusta vaarassa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 28.9.2018 21:04

Facebookissa valtava tietovuoto: yli 50 miljoonaa käyttäjätunnusta vaarassa Facebook on kertonut, että sen palvelussa on havaittu valtava tietovuoto, jonka seurauksena yli 50 miljoonaa käyttäjätunnusta on vaarautunut.
Vuodon vuoksi 50 miljoonan käyttäjän käyttäjätileille on voinut päästä kirjautumaan heidän tietämättään. Nyt kaikki käyttäjät, joita ongelma on koskenut, joutuvat kirjautumaan palveluun uudestaan sisään. Yhtiö kertoo paikanneensa tietoturva-aukon viime yönä.

Facebookin toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin mukaan yhtiö ei vielä tiedä, onko tietoturva-aukon kautta päästy käsiksi ihmisten yksityisiin tietoihin, kuten yksityisviesteihin. Yhtiön mukaan murtautujat olivat päässeet ainakin käyttäjien profiilitietoihin, jotka sisältävät iän, sukupuolen ja kotipaikkakunnan.

Facebookin mukaan yhtiö työskentelee aktiivisesti FBI:n ja muiden viranomaisten kanssa tietomurron selvittämiseksi.

"Emme tiedä vielä kuka on murron takana tai mistä he ovat kotoisin", kertoo yhtiön varapresidentti Guy Rosen blogikirjoituksessaan.

Tietomurron ytimessä on ollut Facebookin "Näytä miltä profiilini näyttää muille"-ominaisuus, jonka avulla voi tarkastella sitä, miltä oma Facebook-profiili näyttää muiden käyttäjien silmistä katsottuna. Ominaisuudesta on ilmeisesti löydetty heikkous, jonka ansiosta ominaisuus on vuotanut sellaistakin tietoa, jota sen ei olisi pitänyt.

Yhtiö on kytkenyt ominaisuuden toistaiseksi kokonaan pois käytöstä, kunnes tarkemmat tutkimukset etenevät.

EDIT 21:12: Luku on täsmentynyt alaspäin aiemmasta 90 miljoonasta "reiluun 50 miljoonaan".

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli (16.6.2019 17:40)
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä ....
1 kommentti
Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta (16.6.2019 10:25)
Supercellin näyttää onnistuneen erinomaisesti uusimman pelin lanseerauksessa. Sovellusanalytiikkaan erikoistuneen Sensor Towerin keräämien tietojen perusteella viime jouluna julkaistu Brawl ....
Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen (16.6.2019 08:59)
Älypuhelin on lähes kasvanut lasten käsiin kiinni, minkä takia leluyhtiötkin yrittävät hyödyntävät älypuhelimien koukuttavuutta omien tuotteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Hot Wheels -autoja ....
Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa (15.6.2019 19:10)
Samsungin keväällä esittelemän Galaxy Foldin olisi pitänyt olla jo lähemmäs kahden kuukauden ajan myynnissä, mutta se kauppoihin sitä ei ole vielä saatu eikä vielä edes tiedetä koska se tulee saataville. ....
Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa (15.6.2019 11:09)
Hedman Partners on vuosien saatossa tehtaillut olan takaa niin sanottuja kiristyskirjeitä tai tekijänoikeuskirjeitä, joissa se on toimeksiantajansa puolesta vaatinut korvauksia BitTorrent-verkossa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto