AfterDawn: IT-alan uutiset

Google lupaa – Chromen pakotetut kirjautumiset voi estää

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 26.9.2018 15:45

Google lupaa – Chromen pakotetut kirjautumiset voi estää Uutisoimme tällä viikolla Googlen Chrome 69 -selaimesta löydetystä muutoksesta, joka käytännössä naitti selaimen ja Google-kirjautumisen yhteen. Nyt Google on päättänyt muuttaa toimintatapojaan asiasta syntyneen kritiikin takia.
Chromeen on voinut vuosien ajan kirjautua Google-tilin avulla, mutta vaikka selaimella kirjautuisi esimerkiksi Gmailiin, ei surffaajaa pakotettu käyttämään tunnuksia Chromessa. Toisin sanoen: Gmailiin pystyi kirjautumaan ilman, että samaan aikaan olisi kirjautuneena Chromeen. Selainversiossa 69 tilanne muuttui olennaisesti, koska Gmail-kirjautuminen johtaa automaattisesti myös Chrome-kirjautumiseen samoilla tunnuksilla.

Peruste muutokselle on ollut se, että monet taitamattomat käyttäjät eivät erota Chromen ja esimerkiksi Gmailin Google-kirjautumisen eroa. Tästä syystä käyttäjät ovat saattaneet tallentaa tietoja väärälle tilille. Kriitikot näkivät tässä kuitenkin ongelmia tietoturvan näkökulmasta.

Google on kuunnellut kritiikkiä ja se lupaa lisätä Chrome 70:een mahdollisuuden estää Chromen pakotetut Google-kirjautumiset.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä (16.10.2018 10:39)
Digitaalisten sisältöjen luomiseen tarkoitettujen ohjelmistojen kehitykseen erikoistunut Adobe on paljastanut Max-kehittäjätapahtumassaan uutta tietoa Project Aero -ohjelmistotuotteesta, jonka ....
Microsoftin perustaja menehtyi syöpään Microsoftin perustaja menehtyi syöpään (16.10.2018 10:22)
Bill Gatesin kanssa ohjelmistoyhtiö Microsoftin perustanut Paul Allen on kuollut 65-vuotiaana. Allen paljasti ennen kuolemaansa sairastavansa non-Hodgkinin lymfoomaa ja saavansa hoitoa siihen. ....
DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet (15.10.2018 11:21)
DNA on kertonut päivittävänsä Helsingin, Turun ja Tampereen talousalueiden 4G-verkon kapasiteetti. Toimenpiteillä ennakoidaan tulevaa siirtymää 5G-aikakauteen. 4G-verkon päivitysten myötä tiedonsiirtonopeudet ....
Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä (15.10.2018 11:07)
Teknofiilien märkien päiväunien kohteena on ollut älypuhelin, jota voisi taitella vapaasti. Yksi askel uudenlaisia laitteita kohti voidaan ottaa jo tänä vuonna, sillä Samsungin mobiiliyksikön ....
Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin (15.10.2018 10:51)
Pokemon Gon Android-pelaajilla saattaa olla tulevaisuudessa yksi syy vähemmän kytkeä AR-kokemus pois päältä, sillä peliä kehittävä Niantic on ilmoittanut päivittävänsä sovelluksen ARCore-yhteensopivaksi. ....

Uutisarkisto