AfterDawn: IT-alan uutiset

Google lupaa – Chromen pakotetut kirjautumiset voi estää

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 26.9.2018 15:45

Google lupaa – Chromen pakotetut kirjautumiset voi estää Uutisoimme tällä viikolla Googlen Chrome 69 -selaimesta löydetystä muutoksesta, joka käytännössä naitti selaimen ja Google-kirjautumisen yhteen. Nyt Google on päättänyt muuttaa toimintatapojaan asiasta syntyneen kritiikin takia.
Chromeen on voinut vuosien ajan kirjautua Google-tilin avulla, mutta vaikka selaimella kirjautuisi esimerkiksi Gmailiin, ei surffaajaa pakotettu käyttämään tunnuksia Chromessa. Toisin sanoen: Gmailiin pystyi kirjautumaan ilman, että samaan aikaan olisi kirjautuneena Chromeen. Selainversiossa 69 tilanne muuttui olennaisesti, koska Gmail-kirjautuminen johtaa automaattisesti myös Chrome-kirjautumiseen samoilla tunnuksilla.

Peruste muutokselle on ollut se, että monet taitamattomat käyttäjät eivät erota Chromen ja esimerkiksi Gmailin Google-kirjautumisen eroa. Tästä syystä käyttäjät ovat saattaneet tallentaa tietoja väärälle tilille. Kriitikot näkivät tässä kuitenkin ongelmia tietoturvan näkökulmasta.
Google on kuunnellut kritiikkiä ja se lupaa lisätä Chrome 70:een mahdollisuuden estää Chromen pakotetut Google-kirjautumiset.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto