AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotify avaa ovet kaikelle musiikille – Lataa ilmaiseksi sisältöä Spotifyhin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 21.9.2018 10:23

Spotify avaa ovet kaikelle musiikille – Lataa ilmaiseksi sisältöä Spotifyhin

Spotify on päättänyt avata muusikoille mahdollisuuden ladata musiikkiaan suoraan suoratoistopalveluun, minkä lisäksi koko prosessi on artiseille täysin ilmaista. Tällä hetkellä työkalu on beta-asteella ja siihen pääsee käsiksi vain kutsua vastaan. Käyttäjiä on tällä hetkellä muutama sata Yhdysvalloissa.
Tällä tavoin menettelemällä Spotify yrittää sitouttaa artisteja ympäri maailman palveluunsa ja lisätä sen käyttöä. Yleensä artisteille suunnatut latauspalvelut ovat maksullisia, mutta ilmaisuudella Spotify yrittänee varmistaa asemansa de facto -musiikkipalveluna. Käytännössä Spotify kilpailee aiempaa selvemmin esimerkiksi SoundCloudin kanssa – palvelua on käytetty esimerkiksi demojen tai remixien jakoalustana.

Työkalu otetaan artistien suunnalta varmasti ilolla vastaan, mutta jotkut ovat nähneet siinä myös uhkia. Kuinka laadukasta sisältöä Spotifyhin aiotaan ladata, kun latausprosessi toimii kerran täysin ilmaiseksi. Tekeekö työkalu Spotifysta musiikin YouTuben, missä määrä korvaa laadun?
Työkalu näkyy aikanaan artisteille Spotify For Artists -alustalla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto