AfterDawn: IT-alan uutiset

Amazonilla hurjat suunnitelmat – Perustaa jopa 3000 kassatonta kauppa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 20.9.2018 09:54

Amazonilla hurjat suunnitelmat – Perustaa jopa 3000 kassatonta kauppa

Verkkokauppayhtiö Amazonin suunnitelmissa on avata vuoteen 2021 mennessä yli 3000 kassatonta Amazon Go -kauppaa. Käytännössä uuden ketjun ylösajo tapahtuisi siis kolmessa vuodessa. Esimerkiksi 7-Eleven-ketjulla on Yhdysvalloissa reilu 8000 myymälää.
Amazon Gon kohdemarkkina on suurkaupungin asukkaat, jotka tekevät pieniä pikaostoksia. Näin ollen Amazon Gon lähtee kilpailemaan ensisijaisesti 7-Elevenin kaltaisten myymälöiden sekä pikaruokaloiden kanssa. Suomalaisittain Amazon Go -konsepti kilpailisi R-kioskien kanssa. Amazonin tavoitteena on ratkaista suurkaupunkien lounas- ja päivällisruuhkat nopealla kassa-asioinnilla.

Bloombergin mukaan Amazon pohtii vielä parasta formaattia kaupalleen. Vaihtoehtoina valikoimaltaan rajallista, mutta tuoretta ruokaa tarjoava pienruokakauppa, tai kiireisiä ihmisiä palveleva pikaruokala.

Amazon Go -kauppojen suurin ongelma tällä hetkellä ei ole niinkään tekninen, vaan niiden korkeat perustamiskustannukset. Seattlen ensimmäinen myymälä vaati miljoonan dollarin teknologiainvestoinnit. Pikaruokalatyyppistä puoltaisi alhaisemmat alkuinvestoinnit.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto