AfterDawn: IT-alan uutiset

Amazonilla hurjat suunnitelmat – Perustaa jopa 3000 kassatonta kauppa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 20.9.2018 09:54

Amazonilla hurjat suunnitelmat – Perustaa jopa 3000 kassatonta kauppa Verkkokauppayhtiö Amazonin suunnitelmissa on avata vuoteen 2021 mennessä yli 3000 kassatonta Amazon Go -kauppaa. Käytännössä uuden ketjun ylösajo tapahtuisi siis kolmessa vuodessa. Esimerkiksi 7-Eleven-ketjulla on Yhdysvalloissa reilu 8000 myymälää.
Amazon Gon kohdemarkkina on suurkaupungin asukkaat, jotka tekevät pieniä pikaostoksia. Näin ollen Amazon Gon lähtee kilpailemaan ensisijaisesti 7-Elevenin kaltaisten myymälöiden sekä pikaruokaloiden kanssa. Suomalaisittain Amazon Go -konsepti kilpailisi R-kioskien kanssa. Amazonin tavoitteena on ratkaista suurkaupunkien lounas- ja päivällisruuhkat nopealla kassa-asioinnilla.

Bloombergin mukaan Amazon pohtii vielä parasta formaattia kaupalleen. Vaihtoehtoina valikoimaltaan rajallista, mutta tuoretta ruokaa tarjoava pienruokakauppa, tai kiireisiä ihmisiä palveleva pikaruokala.

Amazon Go -kauppojen suurin ongelma tällä hetkellä ei ole niinkään tekninen, vaan niiden korkeat perustamiskustannukset. Seattlen ensimmäinen myymälä vaati miljoonan dollarin teknologiainvestoinnit. Pikaruokalatyyppistä puoltaisi alhaisemmat alkuinvestoinnit.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä (16.10.2018 10:39)
Digitaalisten sisältöjen luomiseen tarkoitettujen ohjelmistojen kehitykseen erikoistunut Adobe on paljastanut Max-kehittäjätapahtumassaan uutta tietoa Project Aero -ohjelmistotuotteesta, jonka ....
Microsoftin perustaja menehtyi syöpään Microsoftin perustaja menehtyi syöpään (16.10.2018 10:22)
Bill Gatesin kanssa ohjelmistoyhtiö Microsoftin perustanut Paul Allen on kuollut 65-vuotiaana. Allen paljasti ennen kuolemaansa sairastavansa non-Hodgkinin lymfoomaa ja saavansa hoitoa siihen. ....
DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet (15.10.2018 11:21)
DNA on kertonut päivittävänsä Helsingin, Turun ja Tampereen talousalueiden 4G-verkon kapasiteetti. Toimenpiteillä ennakoidaan tulevaa siirtymää 5G-aikakauteen. 4G-verkon päivitysten myötä tiedonsiirtonopeudet ....
Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä (15.10.2018 11:07)
Teknofiilien märkien päiväunien kohteena on ollut älypuhelin, jota voisi taitella vapaasti. Yksi askel uudenlaisia laitteita kohti voidaan ottaa jo tänä vuonna, sillä Samsungin mobiiliyksikön ....
Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin (15.10.2018 10:51)
Pokemon Gon Android-pelaajilla saattaa olla tulevaisuudessa yksi syy vähemmän kytkeä AR-kokemus pois päältä, sillä peliä kehittävä Niantic on ilmoittanut päivittävänsä sovelluksen ARCore-yhteensopivaksi. ....

Uutisarkisto