AfterDawn: IT-alan uutiset

Tämä fontti saa esseesi näyttämään pidemmältä

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 19.9.2018 12:57 Kommentteja (1)

Tämä fontti saa esseesi näyttämään pidemmältä Monille opiskelijoille on varmasti tuttu tilanne, kun raportin tai esseen vähimmäispituus ilmoitetaan sivuina ja sanottava alkaa uhkaavasti loppua kesken.
Usein ratkaisua etsitään marginaaleista, isommista väleistä tai ohjeiden vastaisesta fonttikoosta. Nyt pulmaan on helpompi ratkaisu (joka tosin toimi vain jos vaadittu fontti on Times New Roman): Times Newer Roman. Fontti näyttää samalta kuin perinteinen akateeminen, mutta jokainen merkki on 5%-10% leveämpi. Fontti saa kirjoitukset näyttämään pidemmältä, kuin ne oikeasti ovat. Fontin sivujen mukaan englannin kielisessä, 15 sivuisessa, fonttikokoa 12 käyttävässä tekstissä on keskimäärin 6680 sanaa Times New Romania käytettäessä, kun taas uutta fonttia käytettäessä vain 5833. Uutta fonttia käytettäessä sanojen määrä on siis 13% pienempi.

Times Newer Romanin luvataan olevan erottamaton paljaalle silmälle alkuperäisestä. Pitää kuitenkin muistaa, että fontti erikseen ladattavissa, eikä kuulu esimerkiksi Wordin oletus fontteihin, joten se sopii vain tehtäviin, jotka on palautettavissa tulostetussa tai PDF-muodossa. AfterDawn ei kuitenkaan suosittele huijaamista edes koulutehtävissä.

Fontin on tehnyt internet-mainontaan keskittynyt yritys MSCHF, joka on tullut aikaisemmin tunnetuksi Chromeen tekemästä laajennuksestaan Tabagotchista, joka toi virtuaalilemmikki Tamagotchin Chromeen pienellä twistillä.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

1 kommentti

120.9.2018 8:16
Entinenopiskelija
Vahvistamaton

Tämän takia ainakin Suomessa ainekirjoituksiin vaaditaan tietty sanamäärä eikä sivumäärä. ;)

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä (16.10.2018 10:39)
Digitaalisten sisältöjen luomiseen tarkoitettujen ohjelmistojen kehitykseen erikoistunut Adobe on paljastanut Max-kehittäjätapahtumassaan uutta tietoa Project Aero -ohjelmistotuotteesta, jonka ....
Microsoftin perustaja menehtyi syöpään Microsoftin perustaja menehtyi syöpään (16.10.2018 10:22)
Bill Gatesin kanssa ohjelmistoyhtiö Microsoftin perustanut Paul Allen on kuollut 65-vuotiaana. Allen paljasti ennen kuolemaansa sairastavansa non-Hodgkinin lymfoomaa ja saavansa hoitoa siihen. ....
DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet (15.10.2018 11:21)
DNA on kertonut päivittävänsä Helsingin, Turun ja Tampereen talousalueiden 4G-verkon kapasiteetti. Toimenpiteillä ennakoidaan tulevaa siirtymää 5G-aikakauteen. 4G-verkon päivitysten myötä tiedonsiirtonopeudet ....
Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä (15.10.2018 11:07)
Teknofiilien märkien päiväunien kohteena on ollut älypuhelin, jota voisi taitella vapaasti. Yksi askel uudenlaisia laitteita kohti voidaan ottaa jo tänä vuonna, sillä Samsungin mobiiliyksikön ....
Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin (15.10.2018 10:51)
Pokemon Gon Android-pelaajilla saattaa olla tulevaisuudessa yksi syy vähemmän kytkeä AR-kokemus pois päältä, sillä peliä kehittävä Niantic on ilmoittanut päivittävänsä sovelluksen ARCore-yhteensopivaksi. ....

Uutisarkisto