AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook-postauksesta voi tulla jopa puolen vuoden vankeustuomio

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.9.2018 08:49

Facebook-postauksesta voi tulla jopa puolen vuoden vankeustuomio Täysimittaisen elokuvan luvaton levittäminen Facebookissa voi käydä kalliiksi oman vapauden kannalta – ainakin jos asut Yhdysvalloissa. Tämän on saanut kokea kalifornialainen 22-vuotias Trevon Franklin, joka julkaisi vuonna 2016 yhteisöpalvelussa Deadpool-elokuvan.
Nimimerkin Tre-Von M. King takaa julkaistu elokuvapostaus meni viraaliksi ja julkaisu keräsi lähes 6,4 miljoonaa katselukertaa. Postaus julkaistiin hyvin pian Deadpoolin ensi-illan jälkeen, joten kiinnostus sisältöön oli alusta lähtien varma. Franklin ei kuitenkaan ollut kopion alkuperäinen luoja, vaan Facebookissa julkaistu video oli peräisin Putlocker.is-tiedostonjakopalvelusta.

Elokuvastudio Twentieth Century Fox ei innostunut viraalipostauksesta, vaan ilmiantoi Franklinin liittovaltion poliisille. FBI otti tapauksen tutkintaan ja jo kesällä Franklin oli tutkintavankeudessa. Franklin myönsi syyllisyytensä, minkä ansiosta hänelle luvattiin tarjota alennettua tuomiota. Nyt liittovaltio on esitellyt tuomioehdotuksensa: Franklinille vaaditaan puolen vuoden vankeustuomiota ja vuoden kestävää ehdonalaista vapautta.
Oikeus kuitenkin lopulta päättää millaisen tuomion Franklin ansaitsee.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto