Rikkovatko pelien loot boxit arpajaislakia? Poliisi tutkii Suomessa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 16.9.2018 13:16 Kommentteja (1)

Rikkovatko pelien loot boxit arpajaislakia? Poliisi tutkii Suomessa Pelien sisällä myytävistä virtuaalisista hyödykkeistä ja yllätyslaatikoista on tullut peliyhtiöille todellisia rahantekokoneita, mutta viranomaiset ympäri maailman ovat alkaneet pohtia yllätyslaatikkojen eli loot boxien luvanvaraisuutta. Yllätyslaatikkojen toimintaperiaate kun muistuttaa hyvin paljon arpajaisia, koska pelaaja ei etukäteen tiedä mitä hän on saamassa.
Esimerkiksi Belgiassa loot boxeista on käynnistetty varsinainen rikostutkinta, jossa tarkastellaan FIFA 18 -peliin sisällytettyä loot box -järjestelmää. Pelissä myydään korttipaketteja, joista paljastuneilla korteilla pelaaja voi koota oman joukkueen. Haluamansa joukkueen kokoaminen voi edellyttää useiden loot boxien ostamista. Belgian arpajaisviranomainen päätti, että kyse on arpajaisista, sillä ostaja ei tarkkaan tiedä, mitä hän rahoillaan saa.

Suomessakin asia on Helsingin Sanomien Nyt-liitteen mukaan tapetilla, sillä Lounais-Suomen poliisille on jätetty tutkintapyyntö asiaan liittyen. Poliisi pyysi tapauksen tutkintaa varten lausuntoa Poliisihallituksen alaiselta arpajaishallinnolta. Elokuun lopulle päivätyssä lausunnossa todetaan, että loot boxit kuuluvat arpajaislainsäädännön alle. Loot boxit eivät ole siis laittomia, mutta arpajaislainsäädäntöä rikkoviin piirteisiin tulee puuttua.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

124.9.2018 11:32

Hyvä että tutkivat, ja jos kerta kuuluvat arpajaislainsäädännön piiriin, niin toivottavasti alkanevat sitten pikku hiljaa luokittelemaan noita uhkapeleiksi, ja lätkäisisivät sen K18 tarran.


Lost in bit space.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen (25.6.2019 06:07)
Microsoftin omistaja ja pitkään ohjelmistojättiä toimitusjohtajan paikalta luotsannut Bill Gates myöntää tehneensä yhden suurimmista virheistä – ja se on Androidille häviäminen ekosysteemien sodassa. ....
Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse (25.6.2019 05:54)
Vaikuttaisi siltä, että Pokemon Go -hittilanseerauksen toisintaminen on todella vaikeaa. Se ei tahdo onnistua edes Pokemon Gon kehittäneeltä Nianticilta, sillä viime viikolla sovelluskauppoihin ....
Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä (25.6.2019 05:43)
Tämän vuoden puheenaiheisiin on kuulunut Applen toiminta sovellusmarkkinoilla. Yhtiöllä on tiukka ote omaan ekosysteemiin, sillä se kehittää niin puhelimet, niiden ohjelmistot kuin puhelimien ....
Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista (24.6.2019 20:18)
Kesän alet alkoivat toden teolla tällä viikolla. Tähän listaan on poimittu eri verkkokauppojen parhaat tarjoukset. Kuten arvata saattaa, tarjouksia löytyy puhelimista, tietokoneista, televisioista ....
Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita (24.6.2019 19:49)
Samsungin SmartThings on ollut yksi älykotilaitteiden edelläkävijäbrändeistä. Yhtiön brändin alle on rakennettu liki kaikenkattava kokonaisuus, johon kuuluu niin hubiratkaisut, valot, kamerat ja sensorit. ....

Uutisarkisto