AfterDawn: IT-alan uutiset

EU:ssa äänestetään taas tekijänoikeusreformista – Linkkiverosta ja sensuurista puhutaan taas

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.9.2018 08:23

EU:ssa äänestetään taas tekijänoikeusreformista – Linkkiverosta ja sensuurista puhutaan taas Euroopan parlamentissa pidetään tänään äänestys kesällä kaatuneen tekijänoikeusreformin muutosehdotuksista. Uudistus kaatui heinäkuussa kovan kampanjoinnin myötä, kriitikot pelkäsivät uuden tekijänoikeusdirektiivin pakottavan verkkosivustot ennakkosensuuriin ja mahdollistavan rahan lypsämisen linkkiverolla.
Verkkosivustojen arveltiin ajautuvan ennakkosensuuriin, koska tekijänoikeudirektiivin mukaan verkkopalveluiden ylläpitäjät tehtäisiin vastuullisiksi käyttäjien tuottamasta sisällöstä. Tällöin esimerkiksi Wikipedia joutuisi vastuuseen jos palveluun lisättäisiin luvattomasti tekstikappaleita tai tiedostoja. Linkkiveron perimmäisenä ajatuksena oli toimia jonkinlaisena liikevaihtojakomallina, jossa esimerkiksi uutisia esittävät palvelut joutuisivat jakamaan mainostulojaan uutisia ja uutiskuvia tuottavien palveluiden kanssa.

Eurooppalaiset uutistoimistot ottivat hiljattain kantaa linkkiveron puolesta.
Heinäkuussa kaatuneen tekijänoikeusreformin myötä meppejä pyydettiin ehdottamaan muutoksia direktiiviin. Muutosehdotuksia kertyi yli 200 kappaletta ja tämän päivän aikana mepit äänestävät näistä ehdotuksista. Tämän jälkeen direktiivi palautuu valmistelutyöhön ja jäsenmaiden arvioitavaksi. Parlamentti äänestää lopullisesta lakipaketista tammikuussa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto