EU:ssa äänestetään taas tekijänoikeusreformista – Linkkiverosta ja sensuurista puhutaan taas

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.9.2018 08:23

EU:ssa äänestetään taas tekijänoikeusreformista – Linkkiverosta ja sensuurista puhutaan taas Euroopan parlamentissa pidetään tänään äänestys kesällä kaatuneen tekijänoikeusreformin muutosehdotuksista. Uudistus kaatui heinäkuussa kovan kampanjoinnin myötä, kriitikot pelkäsivät uuden tekijänoikeusdirektiivin pakottavan verkkosivustot ennakkosensuuriin ja mahdollistavan rahan lypsämisen linkkiverolla.
Verkkosivustojen arveltiin ajautuvan ennakkosensuuriin, koska tekijänoikeudirektiivin mukaan verkkopalveluiden ylläpitäjät tehtäisiin vastuullisiksi käyttäjien tuottamasta sisällöstä. Tällöin esimerkiksi Wikipedia joutuisi vastuuseen jos palveluun lisättäisiin luvattomasti tekstikappaleita tai tiedostoja. Linkkiveron perimmäisenä ajatuksena oli toimia jonkinlaisena liikevaihtojakomallina, jossa esimerkiksi uutisia esittävät palvelut joutuisivat jakamaan mainostulojaan uutisia ja uutiskuvia tuottavien palveluiden kanssa.

Eurooppalaiset uutistoimistot ottivat hiljattain kantaa linkkiveron puolesta.

Heinäkuussa kaatuneen tekijänoikeusreformin myötä meppejä pyydettiin ehdottamaan muutoksia direktiiviin. Muutosehdotuksia kertyi yli 200 kappaletta ja tämän päivän aikana mepit äänestävät näistä ehdotuksista. Tämän jälkeen direktiivi palautuu valmistelutyöhön ja jäsenmaiden arvioitavaksi. Parlamentti äänestää lopullisesta lakipaketista tammikuussa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen (25.6.2019 06:07)
Microsoftin omistaja ja pitkään ohjelmistojättiä toimitusjohtajan paikalta luotsannut Bill Gates myöntää tehneensä yhden suurimmista virheistä – ja se on Androidille häviäminen ekosysteemien sodassa. ....
Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse (25.6.2019 05:54)
Vaikuttaisi siltä, että Pokemon Go -hittilanseerauksen toisintaminen on todella vaikeaa. Se ei tahdo onnistua edes Pokemon Gon kehittäneeltä Nianticilta, sillä viime viikolla sovelluskauppoihin ....
Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä (25.6.2019 05:43)
Tämän vuoden puheenaiheisiin on kuulunut Applen toiminta sovellusmarkkinoilla. Yhtiöllä on tiukka ote omaan ekosysteemiin, sillä se kehittää niin puhelimet, niiden ohjelmistot kuin puhelimien ....
Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista (24.6.2019 20:18)
Kesän alet alkoivat toden teolla tällä viikolla. Tähän listaan on poimittu eri verkkokauppojen parhaat tarjoukset. Kuten arvata saattaa, tarjouksia löytyy puhelimista, tietokoneista, televisioista ....
Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita (24.6.2019 19:49)
Samsungin SmartThings on ollut yksi älykotilaitteiden edelläkävijäbrändeistä. Yhtiön brändin alle on rakennettu liki kaikenkattava kokonaisuus, johon kuuluu niin hubiratkaisut, valot, kamerat ja sensorit. ....

Uutisarkisto