AfterDawn: IT-alan uutiset

8K-televisiolähetykset starttaavat – Japanissa ollaan edelläkävijöitä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.9.2018 12:13

8K-televisiolähetykset starttaavat – Japanissa ollaan edelläkävijöitä

Mitä tulee uusiin teknologioihin, niin Japanissa kehityksessä ollaan pari vuotta edellä. Tämän huomaa esimerkiksi siitä, että Japanin yleisradioyhtiö NHK aikoo aloittaa maassa 4K- ja 8K-televisiolähetykset tämän vuoden lopulla. Kyse on luonnollisesti vasta alustavasta testauksesta – varsinainen kaupallistaminen alkaa vuoden 2020 kesäolympialaisten myötä.
Jotta 4K- ja 8K-televisiolähetyksiä pääsisi katsomaan kun ne joulukuun 1. päivä käynnistyvät, pitää television tietysti olla yhteensopiva lähetysten kanssa. 4K- ja 8K-näyttöisiä televisioita löytyy jo markkinoilta, mutta ne eivät ole yhteensopivia NHK:n Super Hi-Vision -signaalin kanssa. Tästä syystä 8K-televisioiden omistajien tulee hankkia erillinen "digiboksi", joka käsittelee vastaanotettavan signaalin televisiolle.

Sharp on tuomassa markkinoille laitteen, joka kykenee vastaanottamaan Super Hi-Vision -lähetyksiä. Koska HDMI 2.1 -väyliä ei vielä löydy televisioista, joudutaan signaali siirtämään Sharpin vastaanottimesta televisiolle neljää HDMI-kaapelia pitkin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: 4K 8K Sharp
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto