8K-televisiolähetykset starttaavat – Japanissa ollaan edelläkävijöitä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.9.2018 12:13

8K-televisiolähetykset starttaavat – Japanissa ollaan edelläkävijöitä Mitä tulee uusiin teknologioihin, niin Japanissa kehityksessä ollaan pari vuotta edellä. Tämän huomaa esimerkiksi siitä, että Japanin yleisradioyhtiö NHK aikoo aloittaa maassa 4K- ja 8K-televisiolähetykset tämän vuoden lopulla. Kyse on luonnollisesti vasta alustavasta testauksesta – varsinainen kaupallistaminen alkaa vuoden 2020 kesäolympialaisten myötä.
Jotta 4K- ja 8K-televisiolähetyksiä pääsisi katsomaan kun ne joulukuun 1. päivä käynnistyvät, pitää television tietysti olla yhteensopiva lähetysten kanssa. 4K- ja 8K-näyttöisiä televisioita löytyy jo markkinoilta, mutta ne eivät ole yhteensopivia NHK:n Super Hi-Vision -signaalin kanssa. Tästä syystä 8K-televisioiden omistajien tulee hankkia erillinen "digiboksi", joka käsittelee vastaanotettavan signaalin televisiolle.

Sharp on tuomassa markkinoille laitteen, joka kykenee vastaanottamaan Super Hi-Vision -lähetyksiä. Koska HDMI 2.1 -väyliä ei vielä löydy televisioista, joudutaan signaali siirtämään Sharpin vastaanottimesta televisiolle neljää HDMI-kaapelia pitkin.

Tägit: 4K 8K Sharp
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli (16.6.2019 17:40)
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä ....
1 kommentti
Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta (16.6.2019 10:25)
Supercellin näyttää onnistuneen erinomaisesti uusimman pelin lanseerauksessa. Sovellusanalytiikkaan erikoistuneen Sensor Towerin keräämien tietojen perusteella viime jouluna julkaistu Brawl ....
Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen (16.6.2019 08:59)
Älypuhelin on lähes kasvanut lasten käsiin kiinni, minkä takia leluyhtiötkin yrittävät hyödyntävät älypuhelimien koukuttavuutta omien tuotteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Hot Wheels -autoja ....
Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa (15.6.2019 19:10)
Samsungin keväällä esittelemän Galaxy Foldin olisi pitänyt olla jo lähemmäs kahden kuukauden ajan myynnissä, mutta se kauppoihin sitä ei ole vielä saatu eikä vielä edes tiedetä koska se tulee saataville. ....
Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa (15.6.2019 11:09)
Hedman Partners on vuosien saatossa tehtaillut olan takaa niin sanottuja kiristyskirjeitä tai tekijänoikeuskirjeitä, joissa se on toimeksiantajansa puolesta vaatinut korvauksia BitTorrent-verkossa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto