AfterDawn: IT-alan uutiset

8K-televisiolähetykset starttaavat – Japanissa ollaan edelläkävijöitä

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 12.9.2018 12:13

8K-televisiolähetykset starttaavat – Japanissa ollaan edelläkävijöitä Mitä tulee uusiin teknologioihin, niin Japanissa kehityksessä ollaan pari vuotta edellä. Tämän huomaa esimerkiksi siitä, että Japanin yleisradioyhtiö NHK aikoo aloittaa maassa 4K- ja 8K-televisiolähetykset tämän vuoden lopulla. Kyse on luonnollisesti vasta alustavasta testauksesta – varsinainen kaupallistaminen alkaa vuoden 2020 kesäolympialaisten myötä.
Jotta 4K- ja 8K-televisiolähetyksiä pääsisi katsomaan kun ne joulukuun 1. päivä käynnistyvät, pitää television tietysti olla yhteensopiva lähetysten kanssa. 4K- ja 8K-näyttöisiä televisioita löytyy jo markkinoilta, mutta ne eivät ole yhteensopivia NHK:n Super Hi-Vision -signaalin kanssa. Tästä syystä 8K-televisioiden omistajien tulee hankkia erillinen "digiboksi", joka käsittelee vastaanotettavan signaalin televisiolle.

Sharp on tuomassa markkinoille laitteen, joka kykenee vastaanottamaan Super Hi-Vision -lähetyksiä. Koska HDMI 2.1 -väyliä ei vielä löydy televisioista, joudutaan signaali siirtämään Sharpin vastaanottimesta televisiolle neljää HDMI-kaapelia pitkin.

Tägit: 4K 8K Sharp
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto