AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook syyttää Blackberryä patenttiloukkauksista

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 7.9.2018 00:49 Kommentteja (1)

Facebook ja Blackberry patenttisodassa

Facebook syyttää Blackberryä viidestä patenttiloukkauksesta sen pikaviestimessä.
Facebook on jättänyt asiasta 118 sivuisen kantelun tiistaina San Franciscossa. Kantelun mukaan Blackberry loukkaa viittä eriä Facebookin patenttia, jotka sisältävät GPS datan seuraamista ja analysointia, ääniviestiteknologiaa, sekä tapoja joilla sovellus näyttää videoita, ääntä sekä grafiikkoja.

Facebook kertoo kantelussa loukkausten aiheuttaneen ja aiheuttavan jatkossakin vahinkoa sen omistamille pikaviestimille Messengerille sekä WhatsAppille. Facebook ei ole vielä laskenut loukkauksista aiheutuneiden vahinkojen määrää.

Maaliskuussa Blackberry nosti kanteen samankaltaisilla syytöksillä vastaavasti Facebookia vastaan. Facebook kommentoi tuolloin kanteen kuvastavan Blackberryn viestintäsovellusten surullista tilaa, jossa innovoinnin sijaan yritetään rahastaa muiden keksinnöillä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

17.9.2018 03:08

Lainaus:
Facebook kommentoi tuolloin kanteen kuvastavan Blackberryn viestintäsovellusten surullista tilaa, jossa innovoinnin sijaan yritetään rahastaa muiden keksinnöillä.

Facebook taisi itse syyllistyä taannoin tuohon muiden ideoiden kopioimiseen mm. Snapchatin ydinominaisuuden sisällyttämisellä kaikkiin palveluihinsa. Taisipa Zuckerberg koko Facebookin ideanki aikoinaan varastaa, joten kokemuksen syvällä rintaäänellä puhunevat lausunnossaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.9.2018 @ 03:08

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto